NAMDALEN: Det har vært ei rolig natt fra politiet i Namdalen.

– Det er tom logg bortsett fra at det klokka 23 i går kveld ble meldt inn om et rådyr som hadde blitt påkjørt på Storvollen i Nærøysund, opplyser operasjonsleder i politiet, Ebbe Kimo.

Kimo forteller at dyret var dødt, men vet ikke mer enn det.

Snø, snø og atter snø (og vind)

Etter en dag opphold, er det meldt nedbør i form av snø i Namdalen. Stort sett vil det snø i hele dag. Enkelte steder i ytre strøk vil det bli et par plussgrader som gjør at snøen blir til sludd i løpet av ettermiddagen og kvelden. Ellers må nok de aller fleste belage seg på temperaturer under 0.

Det er meldt en del vind i dag. I ytre strøk vil det være verst nå på morgentimene med liten kuling fra sørøst og vindkast opptil 19 m/s. Lenger inn i landet er det meldt liten kuling store deler av dagen, og i Namsskogan er det meldt vindkast på 28 m/s.

Meteorologens tekstvarsel for Trøndelag: Sørøstlig sterk kuling utsatte steder, utsatte fjellstrøk liten storm, i ettermiddag minkende til liten til stiv kuling utsatte steder. Perioder med litt snø, fra i ettermiddag overgang til litt regn på kysten. Snøfokk i fjellet.

Kulingvarsel

Meteorologisk institutt har sendt ut et farevarsel for kuling mellom Rørvik og Støtt. Farevarslet har gjeldt siden klokka 02:00 i natt. Det kan være fare for at det blir sterk kuling. Det er moderat fare, men det er anbefalt å la båten ligge fordi sjøen kan bygge seg opp. Det er middels høye bølger.

Trafikkmeldinger

Fv. 773 Steinfjellet er stengt på grunn av uvær. Når vegen åpnes er usikkert, men enn så lenge er det estimert åpning rundt 10:30. Det kan likevel endres etter hvert.

Statens vegvesen melder også at Steinfjelltunnelen i Namsskogan på fv. 773 vil være stengt på grunn av vegarbeid i dag mellom klokka 10:00 og 14:00. Det er omkjøring via fv. 7026 / fv. 764 Skorovatn.

Snøras på Bergensbanen

På grunn av uvær er Bergensbanen og andre fjelloverganger stengt. Over Bergensbanen har det gått et snøras. Harry Korslund i Bane NOR forteller til VG at det er mye snø i sporet og materielle ødeleggelser.

Det går greit med passasjerene, enn så lenger klarer ikke biler eller busser å komme seg til området som gjør at de ikke vet hvor lenge de blir værende i toget.

Det har også gått et større snøras over riksveg 13 Suldalsvegen i Ullensvang kommune. Ingenting tyder på at noen har blitt tatt av raset.

Norge gir to milliarder

De skal gå til velferdstjenester i Ukraina, og skal hjelpe Ukraina med å drive sykehus, skoler og utbetale pensjon. Statsminister Jonas Gahr Støre sier ukrainske myndigheter trenger vår hjelp for å levere grunnleggende tjenester, det skriver NRK.

Over de neste fem årene skal Norge gi en støttepakke på 75 milliarder. Støtten er en del av Nansen-programmet og går gjennom Verdensbanken. Budsjettstøtten ble vedtatt av Stortinget 14. mars i år.

Mer fra NA

Over en kaffekopp ble det oppdaget store lønnsforskjeller i samme jobb i samme kommune. På grunn av at de gikk glipp av gulloddet i 2010 som kunne gitt de høyere lønn

– Det føles jo ikke godt etter å ha gitt av min kompetanse til kommunen i så mange år.

Når krigen var det faktum bestemte ukrainske Olga (30) seg for å ta med barna og flykte. Familien endte på Overhalla, som ble starten på nye, gode bekjentskap.

Olga (30) og barna måtte flykte fra russiske bomber og missiler. I trygge omgivelser i Overhalla kjenner de på savnet etter pappaen som ble igjen