NAMSOS: – Når man sitter i juryen for en slik kåring, får man et unikt innblikk i namdalsk næringsliv, sa direktør Vigdis Harsvik i Innovasjon Norge, Trøndelag da hun på tampen av Næringskonferansenskulle avsløre hvem av de fire kandidatene som var kåret til Årets næringslivsaktør.

Harsvik trakk fram mangfoldet i næringslivet, med alt fra store milliardforetak til små og mellomstore bedrifter innen mange ulike bransjer.

– Fellesnevneren er at de aller fleste leverer ganske bra. Og det er jo en stor styrke for namdalsk næringsliv og folkene som bor her. Men for en jury, gjør dette mangfoldet det ekstra krevende og kåre en vinner, påpekte hun.

I kamp med hundrevis av andre kandidater plukket juryen, bestående av Amund Lein og Marte Karoline Sollien, Namdal næringsforening, Lars Fredrik Mørck, Namdalskysten næringsforening, Ole Anders Olsen, Sparebanken SMN, Kjerstin Skistad, Grong sparebank, Joar Flått, Skogmo industripark og Knut Gartland, Inam, ut fire kandidater:

  • North industri, Nærøysund
  • M. Aakervik Laks og vilt, Namsos
  • GL-Bygg, Overhalla
  • Sklet Blikk AS, Lierne

– Fire bedrifter som har levert ekstraordinære resultater innen sine felt over mange år. Alle er de verdige vinnere og fortjener applaus, sa Harsvik før spenninga ble utløst.

GL-Bygg

  • Selskapet ble stiftet i 1988 og har hovedkontor på Skogmo i Overhalla.
  • GL-Bygg prosjekterer og bygger skoler, administrasjonsbygg, institusjoner, næringsbygg, bygg for landbruket, kraftanlegg, lakseslakteri og settefiskanlegg.
  • Selskapet, med sine rundt 70 ansatte, har de tre siste regnskapsåra (2019-21) omsatt for 1,15 milliarder med et samlet driftsresultat på 87 millioner kroner.
  • Adm. direktør er Arne Magne Galguften, mens Otto Sjølien er styreleder.
  • GL-Bygg AS er eid av Glb Holding AS, hvor Berit Karin Galguften (14,4 %) og Galguften Betongpumping AS (11,46 %) er de største eierne.
  • Selskapet er kåret til Årets næringslivsaktør i Namdalen for 2021.

– Vinneren av Årets næringslivsaktør i Namdalen har levert gode resultater over mange år. De har gjort seg bemerket innen sitt fagfelt både lokalt i Namdalen, men også utenfor Namdalens grenser. Aktøren har hatt en enorm omsetningsvekst de senere årene og har

investert mye i kompetanseheving av egne ansatte. De er langt fram innen bærekraft og jobber godt med Lean som arbeidsform. De siste årene har selskapet tatt store grep og omsatt for godt over en milliard norske kroner. Om noen fortsatt skulle være i tvil: Årets næringslivsaktør er GL-Bygg, sa Vigdis Harsvik.

Daglig leder Arne Magne Galguften i GL-bygg AS mottok prisen. Fra scenen uttrykte han glede over at bedriften vant bemerkelsen.

– Dette er en pris som går til alle våre 70 ansatte. Det er 70 ansatte som hver dag gjør en kjempejobb, som hver dag arbeider på våre prosjekter og leverer på pris, tid og kvalitet. Jeg vil også takke juryen som har sett oss, og nominert oss, sa Galguften i sin takketale.

Han trakk fram noe av det bedriften jobber med.

– I tillegg arbeider vi mye med interne prosesser, som digitalisering, it-sikkerhet, kvalitet, HMS og miljø og bærekraft. Vi er snart 35 år, men vi ser videre og skal fortsette å arbeide med det vi tror på, sa Galguften og la til:

– Også skal vi være rå på fagene betong og tømmer, og ikke minst skal vi passe på pengene. Og sist men ikke minst: Vi skal sørge for at alle våre ansatte kommer trygt heim hver eneste kveld.