Gå til sidens hovedinnhold

Gladmelding fra Røsstad: – I dag er en god dag

Ingen nye smittede i Trondheim. Smitten synker og utbruddene er slått ned.

(Nidaros)

Ingen nye smittede i Trondheim onsdag, det gjør kommuneoverlege Tove Røsstad glad.

– Det er veldig hyggelig. Vi har hatt en del utbrudd i Trondheim og vi har alltid klart å slå dem ned. Det var ekstra spennende med tanke på det muterte viruset og hvor lett det smittet videre, men det har gått greit.

– Hva har vært suksessen?

– Det er som alltid viktig å være raskt ute med å sette folk i karantene når det kommer nye tilfeller. Det har vi i stor grad gjort her, sier hun til Nidaros.

En god dag

Smitten med det muterte viruset ble påvist både på Singsaker skole og ved Smith Stål på Heimdal.

– Begge utbruddene anses nå som lukket. I dag er en god dag, fortsetter hun.

Ifølge Røsstad testet 370 elever ved Singsaker skole seg for viruset etter at en person testet positivt på det muterte viruset.

Ingen av prøvene var positive.

– Det var mange i karantene. Alle de 370 elevene som testet seg og alle de ansatte og de andre i husstanden til elevene. Det dreide seg om svært mange, forteller hun.

Nå har karantenetiden gått ut for alle involverte i begge utbruddene.

– Nå er det tilfellet med den sørafrikanske varianten som gjelder. Der har vi ikke fått påvist flere tilfeller, men vi er spente på resultatet for de to som testet positivt på viruset som kom fra utlandet tirsdag.

Tester for mutert virus

Ifølge Røsstad skal disse prøvene analyseres for å se om noen av de har en mutert virusvariant.

– Den ene av dem testet positivt på grensestasjonen og gikk rett i isolasjon. Den andre testet positivt først etter noen dager. Den personer har omgåttes folk og noen av dem er satt i karantene, forteller hun.

Ifølge kommuneoverlegen hevdet begge de to utenlandske arbeiderne at de hadde karantenefritak.

– Det hadde de ikke. Det er utfordrende for en del av disse utenlandske arbeidstakerne å være oppdatert på de reglene som gjelder. Også enkelte utenlandske underleverandører sliter litt med å følge med på hva som er de gjeldende reglene til enhver tid.

Kommentarer til denne saken