Gå til sidens hovedinnhold

God kveld! Her er fredagen oppsummert i NA

Til unnsetning

Spesialsykepleierne Brit Hildrum (til venstre) og Merete Fossland reiser til Drammen for å hjelpe et hardt presset sykehus.

– Jeg vet hvordan det er å ha det styggtravelt på jobb, så jeg føler med dem.

Merete Fossland, Spesialsykepleier

Fossland forteller at hun i utgangspunktet skulle ha fri i påska.

– På grunn av korona er jo påska så godt som avlyst likevel, dette er en fantastisk mulighet for å lære nye ting og tilegne seg ny erfaring. Jeg vet også godt hvordan det er å ha det styggtravelt på jobb, så jeg føler med de som jobber der og vil gjerne hjelpe til.

Merete Fossland, Spesialsykepleier

Fant Ira med ubåt

Da Einar Tømmerås var på jakt i november 2020 mistet han begge hundene sine da de gikk gjennom isen. Den ene hunden fant han og fikk tatt med ned fra fjellet. Den andre, engelsk setteren Ira, ble funnet fredag etter søk i vannet med fjernstyrt ubåt.

– Det var en lettelse på flere måter, nå kan hun bli gravlagt sammen med mora,

Einar Tømmerås, hundeeier.

Tømmerås sa i fjor høst at det nok kom til å gå frampå våren før han skaffet seg hund igjen. Og for en uke siden kom 10 uker gamle Tira, oppkalt etter de to avdøde hundene, heim til Tømmerås på Namdalseid.

– Det var herlig å få henne heim, og til sommeren skal vi så smått begynne å trene og komme oss opp i fjellet når treningsterrenget åpner i august.

Einar Tømmerås, hundeeier

Vurderer å frede samfunnshuset

Kulturminneseksjonen i Trøndelag fylkeskommune vurderer å frede samfunnshuset i Namsos og viser til at fylkeskommuner har hjemmel til å midlertidig frede byggverk av regional og nasjonal verdi.

– Bygget er et av Namsos sentrums viktigste kulturminner og er vurdert å ha svært høy kulturminneverdi. Det er også en del av et kulturmiljø av nasjonal interesse. Det finnes få bygninger fra 1960-årene i de trønderske småbyene som er av en slik arkitektonisk kvalitet og som fortsatt er bevart.

Anne Bjørg Evensen Svestad, leder for kulturminneseksjonen,

Flere mistenkte

Fredag morgen rykket politiet ut etter melding om vold på en privat adresse i Namsos.

Fornærmede – en mann i 20-åra varslet selv fra om hendelsen. Mannen er ifølge politiet lettere skadet. Etterforskningsleder Line Marthe Fuglum Juliussen ved politistasjonen i Namsos forteller at politiet fredag har gjennomført flere avhør.

– Vi kan bekrefte at flere er mistenkt i saken, men at det er en relasjon mellom partene, sier Juliussen og legger til at dette ikke dreier seg om vold i nære relasjoner.

Kommentarer til denne saken