Gå til sidens hovedinnhold

Gründere satser, festival til sommeren og trening med mening – her er tirsdagen oppsummert

Satser på Rørvik

Etter å ha bodd i Norge i 2,5 år, satser Yehya Omar (42) nå på et helt nytt tilbud på Rørvik.

Han har jobbet som frisør i 20 år i heimlandet Syria, og i mai skal alt være klart til åpninga av den splitter nye frisørsalongen og barbershopen i Rørvik.

Jeg tror dette kommer til å bli veldig bra, og jeg håper og tror at jeg får en del kunder. Her i Rørvik er det ikke barbershop fra før, og jeg har fått kommentarer fra flere som ser at jeg er i gang og som sier de vil komme.

Yehya Omar

For MS-syke Lise (49) er treninga viktig

For to og et halvt år siden fikk Lise Wennevik (49) diagnosen multippel sklerose (MS). Hun ble ikke skremt av diagnosen, og lot seg ikke «slå i bakken».

For å holde sykdommen i sjakk er trening viktig. Nå finner 49-åringen stor glede i å sykle sammen med gode lagkamerater i Namdal SK.

Sykkeltreningene betyr mye for meg. Og ekstra mye nå, for de bidrar til at jeg får ha en bedre hverdag med mer overskudd. Det merker hele familien min.

Lise Wennevik

Legger bort frisørsaksa – satser på eget klesmerke

I ni år har Ida Nordbakk drevet sin egen frisørsalong i Sørli. Nå legger hun frisørsaksa på hylla for å satse på noe helt annet.

For nå skal hun satse fullt ut på sitt eget klesmerke gjennom firmaet Montli AS. Allerede har hun fått designet ferdig en anorakk og luer, men etter hvert skal kolleksjonen inneholde alt som trengs til et behagelig friluftsliv.

Det er to ting jeg har vært veldig opptatt av i mange år. Det ene er hår, og det andre er klær. Derfor ønsket jeg å gjøre noe med klær, og da særlig klær med noe av Lierne i seg.

Ida Nordbakk, gründer

Fikk milliontilskudd og forbereder seg på festival

Denne uka kom det nye tildelinger fra statens stimuleringsordning for 2021. Namsos Live, som arrangerer Namsosfestivalen i juni, har fått drøye 3,5 millioner kroner i tilskudd. Det var avgjørende for å få til festival i sommer.

Vi er veldig takknemlig og glade for å få tilskuddet. Det gjør at vi får dekket kostnadene, slik at vi får gjennomført arrangementet

Bård Jørgen «Bosse» Iversen

Like fornøyd er ikke Åsmund Prytz, som gjennom selskapet Prytz produksjon har arrangert en rekke konserter den siste tida. Han har til sammen søkt om en drøy million, men har allerede fått avslag på rundt halvparten. Likevel håper han at nye søknader skal sørge for at han får støtte.

Jeg er ikke så veldig fornøyd egentlig, for å være helt ærlig. Spesielt for konsertene som allerede er gjennomført. I praksis er jeg i minus, rett og slett. Men vi får se når hele perioden er over, hvordan det lander.

Åsmund Prytz

Kommentarer til denne saken