Gå til sidens hovedinnhold

Gullvinneren fikk stallordre fra OL-mesteren

Fredrik Gerhardsen Øvereng gjorde som han ville og vant NM-gullet på 400 meter i utklassingsstil. Men en beskjed fra OL-mester Vebjørn Rodal gjør at han ikke kan nyte gullet lenge.

FANA: – Jeg har en beskjed fra Vebjørn. Du skal løpe 200 meter, sa trener Frank Brissach da han møtte eleven Fredrik Øvereng etter at seiersseremonien var over etter 400-meteren på Fana stadion fredag kveld.

Bra matching

Brissach trente Rodal i OL-vinneren fra Atlanta 1996 sine siste år som aktiv, og Rodal er på plass under NM som ekspertkommentator for NRK. Og i samtale med Brissach sa Rodal at han mente gullvinneren på 400 meter har godt av å løpe 200 meter lørdag.

– Da har jeg vel ikke noe valg. Jeg må jo nesten høre på Rodal, sier Gerhardsen Øvereng og ler.

Men beskjeden om at han skulle løpe 200 meter lørdag kom ikke bare fra Rodal. For nevnte Brissach hadde en klar plan for at eleven også må løpe distansen lørdag.

– Han trenger godt matching på slike distanser, og dette er god trening, sier Brissach.

Da han hadde sett at Øvereng nærmest badet seg til sitt første utendørsgull i seniorsammenheng. Han løp i mål på 47,21, og var 68 hundredeler foran andremann Andreas Bakketun. Det sto i skarp kontrast til hva Øvereng sa etter forsøket tidligere på dagen, at han ikke var i superform.

Etter finalen innrømmet han at akkurat det var et spill for galleriet.

– Ja, det var nok det. Det er sant at det ikke har gått superlett på trening, men jeg ønsket å ta vekk litt av presset. Jeg merket jo at alle mente jeg bare kunne komme og ta gullet, forteller han.

Ikke helt fornøyd

Likevel var han tydelig ikke superfornøyd etter målgang.

– Nei, for tida er grei, men det er litt kjedelig å stadig løpe på de tidene. Jeg vil jo snart se 46-tallet, sier han, som har 47,03 som pers fra i fjor, og 47,11 på distansen i år.

Før han raskt legger til.

– Men jeg er jo fornøyd. Jeg ble tross alt norsk mester, og da skal jeg ikke klage.

NRKs ekspertkommentator mente gullvinneren hadde all grunn til å være fornøyd.

– Det var sterkt, og han vant helt overlegent, sa NRK-ekspert Vebjørn Rodal.

Les også

– Jeg er fornøyd med bare å komme til start i dag

Kommentarer til denne saken