Håper på hit med ellevill Lars Monsen-parodi spilt inn på Høylandet

TRØBBEL: Emil Berntsen spiller hovedrollen i «Conny vs. naturen». En karakter i en eksistensiell krise som velger å dra ut for å leve i pakt med naturen. Det viser seg å bli en krevende oppgave for den talentløse drømmeren.

TRØBBEL: Emil Berntsen spiller hovedrollen i «Conny vs. naturen». En karakter i en eksistensiell krise som velger å dra ut for å leve i pakt med naturen. Det viser seg å bli en krevende oppgave for den talentløse drømmeren. Foto:

I fjor startet David Skaufjord produksjonsselskapet Hållingwood AS på Høylandet. Nå har han spilt inn den første tv-serie-piloten – og er strålende fornøyd med resultatet.

DEL

HØYLANDET: – Hvis hvor moro vi hadde det på settet er en indikator, blir det dødsbra, sier David Skaufjord til NA.

Innspillinga av piloten til den planlagte humorserien «Conny vs. naturen» ble finansiert etter å ha blitt solgt inn med slagordet «Lars Monsen, bare uten Lars Monsen». Serien følger en mann på 30 år som går gjennom en eksistensiell krise, og deretter vender ryggen til samfunnet og følger en livslang drøm om å leve i naturen.

Men det viser seg fort at det meste går på tverke for den talentløse drømmeren, og serien omtales som en humoristisk vri på et Lars Monsen-aktig naturprogram.

Produksjonen er den første fiksjonen han har gjennomført siden produksjonsselskapet Hållingwood AS ble etablert i fjor. Alle scenene er filmet innenfor en radius på tre kilometer fra Skaufjords bosted på Høylandet.

– Jeg har hatt lyst til å lage noe som er basert på det som er her i nærområdet og at vi kan bruke det vi har tilgjengelig her, sier Skaufjord.

I hovedrollen har Skaufjord fått med seg Emil Berntsen – kjent fra serien «BMI – turne», «Børning 2», «Martin og Mikkelsen» og «Hvite gutter». De to har jobbet sammen flere ganger tidligere, og det var de to som kom på ideen til den nye serien.

– Vi snakker jevnlig sammen, og han presenterte Conny-karakteren og naturinnpakninga. Jeg har lenge hatt lyst til å filme et humoristisk naturprogram, og vi kombinerte ideer og utarbeidet et konsept sammen, forteller Skaufjord.

Emil Berntsen er kjent fra en rekke serier, deriblant «Hvite gutter» og «BMI-turne». Nå har han fått brynet seg på namdalsk natur.

Emil Berntsen er kjent fra en rekke serier, deriblant «Hvite gutter» og «BMI-turne». Nå har han fått brynet seg på namdalsk natur. Foto:

PÅ TVERKE: Det meste går galt for Emil Berntsens karakter når han legger ut på tur i naturen «Lars Monsen-style».

PÅ TVERKE: Det meste går galt for Emil Berntsens karakter når han legger ut på tur i naturen «Lars Monsen-style». Foto:

Dramatikk i fossen

Produksjonen har i tillegg til Skaufjord og Berntsen, hatt med seg fotograf Magnus Flåto – som har filma mye med Ylvis, deriblant «The Fox», samt Rune Baggerud på lyd og pyro. Møtet med namdalsk natur viste seg raskt å være av det positive slaget for det kompakte filmcrewet.

– Det var helt fantastisk. Innenfor en radius på tre kilometer har vi foss, elv, innsjø, skog, myr og fjell. Det ser ut som et reiseprogram med høy produksjonsverdi, selv om vi aldri var lengre enn gangavstand hjemmefra, sier Skaufjord.

Et av stedene de filmet var i majestetiske Grongstadfossen. I en scene der ble en dukke sendt nedover elva, noe som forårsaket mer dramatikk enn planlagt.

– Dokka ble sittende fast midt i fossen, så vi måtte ringe politiet. De undret seg hvorfor tre voksne menn lekte med en dukke i en foss, men da vi fortalte at det var et stunt til en filminnspilling, og at dokken var i menneskestørrelse, lo de og takket for praten og sa de skulle si fra hvis den dukket opp, sier Skaufjord.

Humor i praksis

Humor kan være en krevende sjanger, hvor mye må stemme for å få ønsket effekt. Men det er ikke vitsene som er den hardeste nøtta å knekke.

– Utfordringa er finne noe som lar seg gjøre i praksis. Å komme på vitser er det letteste – å utføre ting i praksis er det vanskeligste. En scene hvor hovedpersonen holder på å drukne er lett å skrive, men er vanskelig å gjennomføre i praksis. Vi skrev et stramt manus, men tillot også å improvisere på settet, sier Skaufjord, og legger til:

– Du har tre sjanser til å skrive. Først med manus, deretter omskriving på location, og den tredje er i klippen. Da får du etter hvert en anelse om hva som fungerer.

Etter innspilling får et lite antall mennesker se på resultatet og komme med sine synspunkter.

– Vi sender det til folk vi stoler på og som sier fra om det funker.

God følelse

Nå er planen at den ferdige piloten skal sendes til flere kanaler, i håp om at noen skal bite på. Det skal være flere aktuelle kandidater som nå vurderer å gi klarsignal til å sette serien i produksjon.

– For at vi skal lage en serie, må noen inn med penger, for TV-opptak er ganske dyrt. Vi viser dette som en pilot på to–tre minutter – noe som skal gi et bilde av hva vi ønsker å gjøre med serien. Så vi tar en runde når vi er ferdig klippa.

Samtidig som ønsket er å få solgt inn serien, er det for det nyetablerte produksjonsselskapet på Høylandet viktig å vise at distriktet har mye å by på.

– At det går an å lage kvalitets-TV i Namdalen, har blitt bevist tidligere. Men vi ønsker å vise at man kan spille inn større drama- og humorserier her også. Ønsket er å gjøre hele serien i distriktet, sier Skaufjord, som ønsker å lage en sesong på åtte–ti episoder – og gjerne flere sesonger.

Følelsen før tv-kanalene nå får servert piloten er lovende.

– Folk som har blitt presentert for prosjektet er veldig positive. Så vi håper og tror at det blir bra.

LOKALT: Alle scenene til piloten ble spilt inn på Høylandet, innenfor en radius på tre kilometer. David Skaufjord forteller at han er mer enn fornøyd med hvordan Namdalen fungerte på film.

LOKALT: Alle scenene til piloten ble spilt inn på Høylandet, innenfor en radius på tre kilometer. David Skaufjord forteller at han er mer enn fornøyd med hvordan Namdalen fungerte på film. Foto:

INNSPILLING: Magnus Flåto har vært fotograf på piloten til «Conny vs. naturen». Han har vært med på en lang rekke produksjoner tidligere, blant annet Ylvis store hit «The Fox».

INNSPILLING: Magnus Flåto har vært fotograf på piloten til «Conny vs. naturen». Han har vært med på en lang rekke produksjoner tidligere, blant annet Ylvis store hit «The Fox». Foto:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken