Gå til sidens hovedinnhold

Har allerede femdoblet antall bøter fra i fjor: – Det virker ikke som folk følger med på skiltene

Odd Erik Fahsing (51) har allerede skrevet ut over 1.000 bøter i Namsos så langt i år. 47 personer har sendt inn klage.

NAMSOS: I 2019 ble det gitt ut 214 parkeringsbøter i Namsos sentrum. Men etter at Odd Erik Fahsing (51) tok over som parkeringsformann 1. januar i år – er det blitt andre boller.

Over 1.000 bilister er så langt blitt bøtelagt.

– Jeg er ute hver dag, og skriver i snitt ti bøter om dagen. Det er for mange som er feilparkert, og det virker ikke som folk følger med på skiltene, sier parkeringsvakta.

Gebyrtypene kommunen bruker er på 600 og 900 kroner. Førstnevnte bot brukes på biler som har stått for lenge parkert, eller ikke har betalt for parkering. 900 kroner i bot, får de som parkerer på fortau, handikapparkering eller for nærme kryss og fotgjengerfelt.

– Flere gode tilbakemeldinger

– Ingen slipper unna?

– Det er blitt strammet inn ganske kraftig. Jeg mener at man er nødt til å intensivere for å få folk til å forstå at de ikke får stå parkert hvor lenge de vil, for å sørge for sirkulering i parkeringa. Målet er selvfølgelig å gi ut færre bøter, men da må også folk følge reglene, sier han.

Fahsing forteller videre at han har fått gode tilbakemeldinger fra næringsdrivende i Namsos sentrum, og at også folk flest er fornøyd med at feilparkeringer blir slått ned på.

– Jeg får mange positive tilbakemeldinger, og det er jeg egentlig ganske stolt over, sier han med et smil.

47 har klaget

Blant de 1.000 bøtene Fahsing har skrevet ut, har 47 personer klaget så langt i år. 20 personer har fått medhold i klagen.

– De vi mener har rett til å få ettergitt bota, får det. Det kan være forskjellige årsaker til det, for eksempel ved spesielle hendelser ved sykehuset, der folk har parkert for lenge.

– Får du noen muntlige klager?

– Det hender seg at folk ikke er helt enige, men som regel går det greit. Det er svært få som blir sure, sier han.

– Når på dagen er du ute og kontrollerer?

– He, he. Noen dager er det tidlig, andre dager seint. Det skal ikke være forutsigbart når jeg er ute, for det kan føre til at folk føler mindre med, sier parkeringsformann Fahsing.

Kommentarer til denne saken