NAMDALEN: Det har vært ei rolig i natt i Trøndelag, og operasjonsleder Øystein Sagen oppsummerer natta slik:

– Loggen er helt blank for Namdalen. Det har ikke skjedd noe som helst.

Forsinket papiravis

Tekniske problemer førte i natt til store forsinkelser på trykkeriet som trykker Trønder-Avisa. Problemet forplanter seg videre til andre aviser som distribueres av Trønder-Distribusjon. Det inkluderer NA. Det fører til du får papiravisa i postkassene senere enn vanlig i dag.

– Alt er opp til fire-fem timer forsinket. Det gjelder ikke bare Trønder-Avisa, men også de andre avisene i samme område, sier daglig leder Knut Lorås i Trønder-Distribusjon til Trønder-Avisa.

Dagens strømpris

I Trøndelag i dag vil gjennomsnittlig pris per kWh være 68 øre. Midt på dagen i dag vil prisen nærme seg en krone.

Vindfullt på kysten

I ytre strøk i dag blir det et temperaturskifte med plussgrader. Mens hele Namdalen må forvente seg at dagen i dag blir mer overskyet. I indre strøk holder temperaturene seg på minussida, og det vil variere fra -2 til -6. Selv om temperaturene ved kysten vil holde seg plussida, må man belage seg en del vind. På Rørvik kan vindkastene bli opptil 19 m/s.

Yr har sendt ut følgende farevarsler:

I mellom Rørvik og Støtt vil det tirsdag kveld være periodevis stiv kuling med 15 m/s. Det er moderat fare. Det er likevel ikke anbefalt å dra ut i småbåt, da det kan være grov sjø og høye bølger.

For ytre strøk i Trøndelag og Møre og Romsdal, er det ventet lokal gress- og lyngbrannfare i snøfrie områder inntil det kommer nedbør av betydning. Det er derfor viktig å være forsiktig med åpen ild, og følge myndighetenes instruksjoner. Det er moderat fare.

Meteorologens tekstvarsel for Trøndelag: Sørøst frisk bris, stiv og kan hende sterk kuling utsatte steder. Delvis skyet, oppholdsvær. I indre strøk sør for Trondheim mer skyet og perioder med litt snø.

Vegarbeid

I dag kommer det til å foregå vegarbeid i Vikatunnelen i Namsos. Arbeidet starter klokka 09:00, og det forventes å være ferdig klokka 16:00 i ettermiddag. Det er manuell dirigering på stedet.

I Bangsundtunnelen vil det også foregå vegarbeid i dag. Det er manuell dirigering på stedet, og arbeidet starter 07:00. Arbeidet forventes å være ferdig klokka 17:00 i dag.

Mellom Helsøystraumbrua og Svartdalsfjordbrua på fylkesveg 769 i Namsos, har det blitt startet opp asfaltarbeid. Ett kjørefelt er stengt. I dag kommer det til å være asfaltering til klokka 17:30. Torsdag og fredag fra klokka 05:00 til 17:00. Arbeidet er forventet å være ferdig fredag. Det er manuell dirigering på stedet.

Også mellom Breksillholmen, og Nord-Myrvika på fylkesveg 769 i Namsos blir det asfaltert. Ett kjørefelt er stengt. I dag kommer det til å være asfaltering til klokka 17:30. Torsdag og fredag fra klokka 05:00 til 17:00. Det er endret kjøremønster, og lysregulering på stedet.

Det foregår asfaltarbeid på strekninga mellom Nufsfjord og Snufsfjord (kryss) på fylkesveg 777 i Namsos. Ett kjørefelt er stengt. I dag kommer det til å være asfaltering til klokka 17:30. Torsdag og fredag fra klokka 05:00 til 17:00. Det er manuell dirigering på stedet.

På Jøa, mellom Bjønnmyra og Spenningsmyra på fylkesveg 7080, foregår det asfaltarbeid. Ett kjørefelt er stengt. I dag kommer det til å være asfaltering til klokka 17:30. Torsdag og fredag fra klokka 05:00 til 17:00. Det er manuell dirigering på stedet.

Mer fra NA

Trøndelagsmodellen er en ny arena for å rekruttere framtidas fagarbeidere. Steffen byttet ut dagligvarer med betong, og har ikke angret seg.

Prisene øker, og Thomas og Hanne forteller at med rentehevingene må de ut med 3000 kroner ekstra i lånekostnader per måned. To grep har bidratt til de har redusert utgiftene sine.