NAMSOS: Fra lørdag ettermiddag er det fare for mye lyn og torden i forbindelse med lokalt kraftige regnbyger i Trøndelag. Det melder Meteorologisk Institutt i sitt farevarsel lørdag ettermiddag.

– Faren for lyn og torden vil avta utover kvelden. Det vil være store lokale forskjeller i intensitet. Noen steder vil ikke få tordenvær, heter det i varslet som gjelder for deler av Trøndelag og Møre og Romsdal.

Varsom.no skriver at tordenværet kan føre med seg lokalt kraftige vindkast, og at det er fare for skade på objekter som følge av lynnedslag.

– Strømforsyninga og tv/internett kan bli påvirket. Hagl kan forekomme og kan f.eks. gi forbigående glatte veier. Større hagl kan føre til skade, f.eks. på bil eller avling. Lynnedslag kan føre til brann i bygninger og skog/vegetasjon, skriver varsom.

Når det gjelder styrtregnet er det ventet at regnbygene starter i 14-tiden. I Namsos er det meldt regn fra klokka 15.00, ifølge Yr.no.

– Lørdag ettermiddag og kveld ventes lokalt kraftige regnbyger. Det vil være store lokale variasjoner i intensitet og mengde, og været kan endres raskt. Nedbørens plassering er usikker, men områdene med høyest sannsynlighet for kraftige regnbyger er deler av Trøndelag, vesentlig sør for Trondheimsfjorden, skriver Meteorologisk institutt i varselet om styrtregn.