NAMSOS: – Noe av årsaken til framskynding og vurdering av drop-in tilbud er at vi har en del doser til overs fordi folk har utsatt timene sine. Vi oppfordrer alle som har fått tildelt time om å møte opp, slik at vi får vaksinert flest mulig fortest mulig, og slik at vi får brukt opp vaksinedosene, sier kommuneoverlege Anita Carlson.

Avbestillinger

Vaksinen som kommunen besitter kommer fra legemiddelfirmaet Pfizer-Biontech.

– Vi har til sammen 331 hetteglass til sammen for de to ukene. Det tilsvarer omtrent 2.285 doser. På grunn av avbestillinger har vi nå et overskudd av doser, og disse skal vi få satt i løpet av uke 31 og 32, opplyser Carlson.

Alle innbyggere over 18 år skal ha fått tilbud om dose 1, og derfor kan kommunen framskynde vaksinering med dose 2 fra og med denne uka.

– De som har ventet lengst kalles inn først. Alle som kalles inn må svare med en bekreftelse på innkallinga, forteller Carlson som ber innstendig om at personer som kalles inn til vaksinering svarer med en bekreftelse.

Nærøysund øker takta

I Nærøysund har nå 86,5 prosent av alle over 18 år fått første dose koronavaksine. Vel halvparten av disse har også fått dose to.

Det ligger an til at de fleste vil få dose to tidligere enn først antatt, opplyser kommunen mandag.

De siste ukene har Nærøysund fått god tilgang på vaksiner, noe som gjør at de i løpet av denne uka blir ferdig med vaksinering av dose én for innbyggere over 18 år.

Så langt har 6.606 nærøysundere fått første dose. Det tilsvarer 86,5 prosent av innbyggerne over 18 år. Samtidig har 3.411 personer, eller 45 prosent fått begge vaksinedosene, forklarer kommunen.

Denne uka vil Nærøysund få 124 glass med vaksine. Det innebærer at det kan settes mellom 800 og 900 vaksinedoser. Det betyr at mange vil få dose to denne uka i tillegg til de som får dose én. Det ligger samtidig an til at intervallet mellom første og andre dose blir kortere enn først antatt.

– De fleste som fikk første dose i juni vil få innkalling til dose to de neste par ukene, sier kommuneoverlege Sabine Moshövel.

Fullvaksinert i løpet av september?

Hun sier at det er viktig at de som får en telefon eller SMS fra legekontoret eller koronatelefonen besvarer denne og gir beskjed om de kan ta vaksinetimen de er satt opp på.

I uke 32 vil Nærøysund få 68 glass med vaksinen fra Pfizer-Biontech. Det er ikke klart hvor mange doser kommunen vil få i ukene etterpå, men med det tempoet som vaksinetilgangen har hatt den siste tida ligger det an til at alle over 18 i Nærøysund kan ha fått begge doser innen utgangen av september.