Til stede på pressekonferanse er helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol, avdelingsdirektør Line Vold i FHI og helsedirektør Bjørn Guldvog.

Det var i Øygarden kommune at det onsdag formiddag ble bekreftet at to personer har fått påvist smitte av koronavarianten.

Helsemyndighetene har i flere dager gitt uttrykk for at det kun var spørsmål om tid før smitten ble bekreftet her i landet.

– Det er ikke overraskende at omikronvarianten påvises i hele Europa nå, også i Norge. Det viktigste er at kommuner med påvist smitte driver effektiv smittesporing, skriver assisterende direktør i Helsedirektoratet, Espen Nakstad, i en tekstmelding til NTB.

– Vi må også være forberedt på at det også kan være skjult smitte i landet allerede. Derfor er gjeldende smittevernråd svært viktige å følge for alle, skriver han.

Til VG skriver helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol, at Norge er forberedt på å takle smitte.

– Jeg forstår at det kan virke skremmende på noen, men vi har vært forberedt på det både i Norge og internasjonalt, og har planer for å håndtere smitte umiddelbart. De smittede er satt i isolasjon og deres nærkontakter i karantene, skriver helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol i en e-post til VG onsdag.

Se pressekonferansen fra klokka 13.15 i vinduet over!