SELNES: – Jeg og kona var i huset da vi hørte et voldsomt drønn. Jeg syntes det var noe rart med det. Da jeg så ut av vinduet, steg det voldsom damp 700-800 meter fra huset vårt, sier Håvard Fjell i Selnesvegen.

Da begynte han å tenke om det hadde rast fra fjellsida.

– Dampen la seg etter hvert, og vi kjørte bortover til fjellet Skulen for å se hva som hadde skjedd, forteller han som raset som gikk mandag kveld.

– Hva var det dere så?

– Vi så at det hadde sklidd ned stein og trær, som sto i skråninga, hadde blitt sopt ned fra fjellsida.

20-30 meter bredt

– Hvor stort er raset?

– Det er ikke så veldig bredt, det er vel snakk om mellom 20 og 30 meter, svarer Fjell.

Etter kraftig nedbør den siste tida, frykter han at det blir flere ras. Han forteller at det er mye leire på Selnes og raset har gått mot elva som nå er stor etter regnet. Men han er usikker på om rasmassene kan føre til noen komplikasjoner med elva.

– Det ser ganske løst ut i fjellsida. Det ser ut som om det kan komme mer, for det er flere løse skiferlag i fjellsida, sier han.

– Har dere opplevd liknende før?

– Nei. Vi har bodd her i 13 år og ikke opplevd at det har rast i området før, svarer Håvard Fjell, som snakket med Namsos kommune onsdag.

– Viktig å gi beskjed

– Vi tar en sjekk på det og tar det videre med de rette instansene, sier Svein Storø, avdelingsingeniør kommunalteknikk i kommunen.

Han forteller at det er et vassdrag i området. Derfor tar kommunen det videre med NVE.

– Det er et vassdrag i området som kan være utsatt. Men raset er i tydelig god avstand til det, sier Storø.

Kommunen var ukjent med raset inntil NA tok kontakt tirsdag.

– Det er viktig at vi får beskjed når det er en sånn hendelse. Det er et sikkerhetsspørsmål i forhold til om det er fare for folk, og fare for vassdrag og infrastruktur, sier Storø.