Heder til trofaste kraftkarer i Flatanger

TRO TJENESTE: Jan Arne Olsen (fra venstre) og Viktor Grønhaug fikk nylig Norges Vels medalje for lang og tro tjeneste etter å ha jobbet i flatangeravdelinga av Småkraft i mer enn 30 år. Her flankerer de ordfører Olav Jørgen Bjørkås.

TRO TJENESTE: Jan Arne Olsen (fra venstre) og Viktor Grønhaug fikk nylig Norges Vels medalje for lang og tro tjeneste etter å ha jobbet i flatangeravdelinga av Småkraft i mer enn 30 år. Her flankerer de ordfører Olav Jørgen Bjørkås. Foto:

Til sammen har de jobbet i samme selskap i 70 år. Da fortjener man en medalje.

DEL

FLATANGER: I forrige uke ble to ansatte i Småkraft hedret med Norges Vels medalje for lang og tro tjeneste etter godt og vel 30 år hver i Småkraft.

I 1986 ble Viktor Grønhaug ansatt ved det som den gangen var Van Severens anlegg i Flatanger – og to år senere fikk han en god kollega i Jan Arne Olsen. Kraftverksdelen av selskapet ble senere ble overtatt av Småkraft AS, og begge har siden jobbet som driftsteknikere ved bedriften som bidrar til ren fornybar energi ut til forbrukere i regionen, med de fire kraftverkene som selskapet driver i Flatanger-området.

– Kraftproduksjon er ferskvare – og lokal tilstedeværelse, god faglig innsikt og et stort engasjement er nødvendig for å kunne operere kraftverkene på en trygg og effektiv måte over lang tid. Viktor og Jan Arne har jobbet iherdig, spesielt ble dette tydelig ved flommen i 2006, hvor begge gjorde en glimrende innsats for å begrense skaden fra flommen på anleggene og på våre omgivelser, sier Terje Vedeler, administrerende direktør i Småkraft AS.

Nylig ble duoen hedret med medaljer og festmiddag ved Zanzibar Inn på Lauvsnes, der hovedpersonene fikk følge av administrerende direktør Terje Vedeler, organisasjonsdirektør Jørgen Hundvin og flatangerordfører Olav Jørgen Bjørkås. Her ventet både gode ord, blanke medaljer og gylne klokker på de to.

– For meg har det vært en glede å arbeide med disse kraftverkene; en faglig sett allsidig jobb der vi må løse alt fra oppgradering på elektriske høyspentanlegg til grindrensk og skogshogst, sier Grønhaug.

Hans næmeste kollega i mer enn 30 år beskriver også jobben som faglig utfordrende.

– Jeg setter pris på friheten som jobben på småkraftverkene har gitt meg i alle disse åra; faglige utfordringer har vi hatt mange av og vi har alltid klart å løse dette slik at vi får utnyttet vannet vi har i magasinene på best mulig måte, sier Jan Arne Olsen.

Om Småkraft AS

Europas største småkraftselskap med totalbalanse på i overkant av fire milliarder kroner

Eier og drifter 117 småkraftverk sammen med over 600 lokale grunneiere i hele Norge

20 ansatte med kontorer i Oslo, Stavanger, Bergen, Harstad - og Flatanger.Artikkeltags

Kommentarer til denne saken