Gå til sidens hovedinnhold

Her er fredagen oppsummert

– Dette er det største jeg har oppnådd som fotograf

Wenche Dahle fra Flatanger ble årets nordiske naturfotograf i kategorien pattedyr for 2021.

51-åringen fra Flatanger har tidligere blitt premiert i samme konkurranse, men har aldri tidligere blitt blant de tre beste. I år gikk hun helt til topps.

Dette er det største jeg har oppnådd som fotograf. Det er nesten litt uvirkelig, med tanke på hvor høyt nivået er på de andre bildene.

Wenche Dahle, naturfotograf

Bildet er tatt i Flatanger og motivet er en mår.

Eline frykter liv går tapt som følge av psykisk uhelse

For Eline Moe har koronapandemien blitt nok en påminner om at somatisk helse er viktigere enn psykisk helse. Nå roper hun ut – og håper at noen vil høre.

For meg var dette en terapeutisk tekst – for å få ut litt følelser og tanker. Også sendte jeg den inn fordi jeg tenker at dette angår hele Norge

Eline Moe (23)

For noen dager siden ble innlegget hennes publisert i NA. Der spør hun om hvor psykisk helse blir av midt i pandemien.

Jeg følte at det var på tide at den type stemme kom fram.

Eline Moe (23)

– Hold guarden oppe

Ordfører Arnhild Holstad oppfordrer namsosingene fortsatt til å holde guarden oppe, tross to dager på rad uten nye tilfeller av koronasmitte.

For andre dag på rad er det ikke registrert koronasmitte i Namsos kommune.

Dette er gode nyheter å ta med seg inn i helga.

Arnhild Holstad, ordfører i Namsos

Samtidig er vi forberedt på at det kan komme smittetilfeller også framover. Min oppfordring er at vi alle fortsatt må holde guarden oppe, for å bruke boksernes språk. Det er når vi slutter å ha armene oppe i forsvar vi kan bli overrasket.

Arnhild Holstad, ordfører

– Må jage vekk noen gamle demoner

Når Laila Kveli starter Ski Classics-sesongen i Sveits lørdag morgen er målet å vise at hun fortsatt tilhører verdenseliten i langløp, samtidig som hun må glemme ting som kan gå galt.

Jeg er overbevist om at det finnes ressurser i kroppen som gjør at jeg kan gå fortere på ski enn jeg noen gang har gjort. Samtidig handler det for meg også om å jage vekk noen gamle demoner.

Laila Kveli

For etter år med motgang, kan det lett snike seg inn noen negative tanker om ting som har gått galt tidligere.

For det har slett ikke gått på skinner for libyggen, etter at hun i 2014 skrev seg inn i historiebøkene som aller første norske kvinne med to seire i Vasaloppet.

Kommentarer til denne saken