Fergekro til salgs

Fergekroa på Hofles er populær både blant turister og lokalbefolkning. Nå selges den på grunn av sykdom.

– Nå håper vi noen vil komme og ta over, og at det blir aktivitet på kroa igjen.

Jomar Halsan, eier.

Halsan kjøpte fergekroa i Nærøysund på slutten av året 2019 sammen med samboeren.

– Samboeren min har vært daglig driver, men hun ble alvorlig syk på starten av året, og derfor måtte vi stenge dørene.

Jomar Halsan, eier.

Gir seg før sesongslutt

Mens elvefisket i Namsen fortsetter, får kilenotfiskerne halvert sesongens to siste uker. Det provoserer Roy Kjærstad (58) og Tormod Breistrand (60).

På grunn av lite laks i elvene, stopper Miljødirektoratet laksefisket i vassdragene i Namsenfjorden, fjorten dager tidligere enn ordinær fisketid. Fra mandag innføres to dagers fiskeuke i Namsenfjorden.

– Det er greit at vi blir stoppet om det er lite laks, men jeg mener det er helt feil at elvefisket får fortsette. Jeg forstår at det for elvefisket får økonomiske konsekvenser å avslutte sesongen, men den dagen Namsen er tom for laks får det enda større konsekvenser for oss alle

Tormod Breistrand.

Rykket ut til pipebrann

Litt før klokka 20.00 mandag rykket brannmannskap ut til en pipebrann som oppsto i en enebolig på Spillum i Namsos. De fikk raskt kontroll på brannen.

– Vi har nå slokket brannen og renser pipa for sot, sier innsatsleder Håvard Sæther som på daværende tidspunkt ikke kunne si noe om mulig årsak til brannen.

Frykter for alvorlige ulykker

Torunn Pedersen er redd for at det snart vil skje en ulykke i Vika i Namsos , hvis ikke noe gjøres.

– Jeg har sett det jeg vil karakterisere som veldig små unger suse nedover gata på elsparkesykkel uten å ta hensyn til høyreregelen

Torunn Pedersen

Nå håper hun at foreldre tar ansvar.

– Jeg mener foreldrene har et ansvar. Vi er avhengig av at alle som benytter seg av vegen følger trafikkreglene, eller så vil vi få uønskede hendelser.

Torunn Pedersen