Trener for å se bra ut

Jentene som deltar i bikinifitness er nødt til å se perfekte ut for dommerpanelet. I fire måneder sulter Amalie Fossland fra Namsos seg selv for å komme i konkurranseform.

– Det er ikke hvem som helst som kan begynne med bikinifitness. Man må ha genene til det. Smal midje, små ankler og tynne håndledd. Har du en firkanta kropp har du ikke noe der å gjøre.

Amalie Fossland

Forsker frykter konsekvensene.

– Jeg er redd for hvordan dette påvirker unge jenters fysiske og psykiske helse. Deltakerne er gjerne i en alder der de er usikre og på leting etter sin plass i verden. Det er leit at de lærer at det er kroppen og utseende som bestemmer om du er verdt noe. Spesielt når det er en kropp som avviker fra det naturlig biologiske, og som krever ekstrem innsats for å oppnå og overholde.

Therese Fostervold Mathisen, Førsteamanuensis

Tror bybildet vil endres

Bygginga av Gamlesaga borettslag er i gang. Bygget markerer starten for en ny «bydel» i Namsos – og åpner for bebyggelse i de gamle industritomtene.

– Jeg har brukt å sammenlikne dette prosjektet med borettslaget i Hansengården. For det kom så var det egentlig ingenting i området. Det var bensinstasjon og kanskje en dagligvarebutikk. Men der har folk trivdes bra og det har utviklet seg til et stabilt område.

Torleif Sommerseth, Avdelingsleder i Boli

– Skikkelig kjedelig

Mens Tina Austnes var en snartur innom butikken ble bilen hennes påført store skader i lakken.

– Begge dører har fått store merker, mens panseret og stolpen ved ruta er helt skrapet opp.

Mens Tina Austnes, bileier

Nå har hun politianmeldt forholdet.

– Jeg prata litt med familien, og alle tror at det er snakk om hærverk. Det er liksom ikke ei stripe heller – lakken er nesten skrapet bort. Det er hvitt.

Mens Tina Austnes, bileier

Vant fiske-date

Isak Dreyer fra «Norges tøffeste» og villmarksentusiast Jens Kvernmo var denne uka å finne på Grande Gård. Og onsdag fikk to heldige vinnere av en konkurranse bli med duoen på date.

Vinnerne ble Inger Lise Brøndbo Kjølstad fra Høylandet og Malin Johansen som studerer i Namsos.

– Jeg ble påmeldt av tre venninner. Det var jo bare artig, jeg hadde jo ikke akkurat trodd at jeg skulle stå her nå.

Malin Johansen

– Jeg har ikke drevet noe særlig med laksefiske, men jeg er jo god på det sosiale.

Lise Brøndbo Kjølstad