Pusser opp funkishus

Torbjørn Bach (30) og Beathe Johansen (33) har tatt over funkishuset som besteforeldre hans bygget på 80-tallet. Nå skal de pusse opp.

Veggen mot stua skal rives, og det som nå er et soverom skal bli kjøkken. Innover gangen finner vi det nåværende kjøkkenet. Dette skal rives og gjøres om til et soverom.

– Ellers har vi nok mange timer med maling foran oss. Vi er forberedt på mange lange dager, men tror at resultatet kommer til å bli veldig bra

Beathe Johansen

Fire evakuert i brann

Fire personer ble evakuert da det i 18.00-tiden tirsdag begynte å brenne i en leilighet i Namsos sentrum. Ifølge politiet slo flammene ut av et vindu på taket.

Brannen oppsto i tredje etasje. Brannvesenet kom raskt til stedet og begynte slukkingen. I 20.00 meldte de at brannen var slukket.

– Brannen er slukket. Vi driver nå med etterarbeid, og redder verdisaker ut fra boligen.

Mats Kristensen, brannmann

Mehmet (32) åpner kiosk

Mehmet Seven Aksu har jobbet på Best i Rørvik siden 2016. Nå tar 32-åringen over kiosken, og han har allerede flere planer for hvordan han skal sette sitt eget preg på stedet.

Vi venter på noe utstyr og varer, men når det er på plass vil vi tilby ekte tyrkisk kebab laget på kebabgrill. Vi kommer til å ha både kylling og biffkjøtt. Etter at storkiosken ble lagt ned har vi ikke hatt noen ordentlig kiosk på Rørvik. Dette vil fungere som en liten kiosk, og vi vil ha en del dagligvarer som folk kan behøve på søndager når butikkene er stengt.

Mehmet Seven Aksu, kioskeier

– Klar for lange dager

21 år gamle Mari Halsen har bestemt seg for å ta over familiegården på Kolvereid.

– Det synes jeg er artig, og jeg er forberedt på veldig lange dager den tida det står på.

Mari Halsen, bonde

Heldigvis er hun godt vant.

– Jeg har egentlig aldri gjort noe annet. Jeg har hjulpet til her heime siden jeg var lita, på videregående gikk jeg landbrukslinja på Val, etter det har jeg jobbet som avløser på andre gårder et par år, og nå skal jeg ta over her.

Mari Halsen, bonde