I harnisk over Superliga-planene

Kjetil Bolkan Olsen fra Namsos har vært ihuga Liverpool-tilhenger i over 50 år og har sett nærmere 100 kamper live. Etter nyheten om Superliga-planene sier namsosingen han kommer til å melde seg ut av klubben

– Jeg er skuffet, men slett ikke overrasket. Dette handler kun om økonomiske motiver. Ingenting annet.

Ketil Bolkan Olsen

Det var mandag at nyheten om at 12 europeiske storklubber, deriblant Liverpool, er blitt enige om å gå sammen om en ny superliga. Bolkan Olsen har altså svært lite til overs for akkurat det.

– Dette er ikke klubben verdig. Det er helt i strid med med de idealene og verdiene de står for. Liverpool burde stått på sitt og sagt nei de også. Jeg er skuffet over beslutninga eierne har tatt. Men sånn blir det når pengene bestemmer. Slik er idretten dessverre blitt.

Kjetil Bolkan Olsen

Eksperter fra luftforsvaret: – Antakelig en røykboks

Mandag kom to eksperter fra luftforsvaret til Spillum for å undersøke de sju gjenstandene som Harald Martin Haagensen, Sergey Gabrielsen og Tor Erik Andersen mistenkte å være tyske antipersonellminer brukt under andre verdenskrig.

Trioen søkte med metallsøkere da kom de plutselig over sju rør/bokser omkring 20 centimeter under mose og torv. Gjenstandene minnet sterkt i form og utførelse om tyske antipersonellminer fra andre verdenskrig.

Men ifølge ekspertene skal det ikke være bomber.

– Det var et kult og litt spennende funn. Både størrelsen og utforminga kan absolutt minne om en såkalt tysk S-mine, men det er noen forskjeller som gjør at jeg tror at dette antakelig er en røykboks som kan ha vært brukt i forbindelse med minefelt,.

Tor, ekspert fra luftforsvaret.

Premiere på «Rockeulven»

Det var ikke godt å si om aktørene på scenen eller publikum frydet seg mest da elevene på drama/dans i Namsos kulturskole leverte i hvert fall en klassiker i trøndersk drakt under premieren på «Rockeulven».

– Vi var ganske spente, etter å ha jobbet så hardt med prosjektet over lang tid. Det er lenge siden vi sto på scenen sist, og det var artig å få vist seg fram foran elevene i salen. Det er et takknemlig publikum, mener hovedrolleinnehaverne Ingri Nyborg Enge (15) og Nora Dahle Hansen (16).

helga var politiet ute på snøskuterkontroll i Lierne, og hele 65 førere ble kontrollert. To av dem fikk muntlig advarsel siden de ikke kunne vise fram gyldig førerkort.

Snøskuterkjørerne Karsten Hoddø og Bjørn Ivar Kristoffersen fikk muntlig advarsel fordi de ikke hadde dekning på telefonen og dermed ikke fikk førerkort-appen til å fungere. Politiet advarer om bøter neste gang.

– I dag hadde jeg førerkortet med, men det har vært turer der jeg har lagt det igjen heime. Jeg må tydeligvis være mer nøye med å få det med i framtida.

Karsten Hoddø