NAMSOS: – Bursdagsfeiringa ble ikke helt som vi så for oss, forteller mamma Helene Hepsø.

Lørdag testet minstejenta Leah Helene positivt på covid-19. Senere er mamma Helene og pappa Tom Roger også blitt smittet – mens eldstemann Kevin og Nikolai har berget unna – foreløpig.

Familien i karantene

Men det har ført til at hele familien er blitt satt i karantene og isolasjon.

– Vi vet ikke hvilken type vi har fått. Så langt har Leah Helene ingen symptomer i det hele tatt. Hun leker og er høyt og lavt som en vanlig 2-åring, humrer Helene.

– Men jeg og samboeren har fått en del symptomer. Nå krysser vi fingre for at de to guttene berger unna. Men vi lever tett opp i hverandre. Det er vel litt optimistisk hvis de slipper helt unna, legger hun til.

Nikolai hadde gledet seg stort til å bli seks år. Men med koronasmitte i familien, ble den planlagte feiringa amputert.

– Vi hadde i utgangspunktet ikke lagt opp til store planer på bursdagen. Vi hadde tenkt å samle den nærmeste familien. Men det ble det ikke. Planen ble litt annerledes da det ble isolasjon på hele familien, sier mammaen til den nyslåtte seksåringen, som ikke har lagt skjul på at det er tamt å være i karantene.

Fikk overraskelsesbesøk

Derfor var gleden stor da han oppdaget at det parkerte en minibuss på gårdsplassen utenfor huset i Larsheimen i Namsos i dag.

To av de ansatte Mikal og Gunn Marte hadde tatt med seg vennegjengen fra Natur og idrettsbarnehagen, for å gratulerere Nikolai med dagen. Mens bursdagssangen ble framført av små og store, fikk 6-åringen bursdagskrone, brettspill i gave, masse fine tegninger og klistremerker.

– Ungene i barnehagen hadde tegnet masse tegninger til Nikolai. Så fikk han med seg klistremerker, som han fikk klistre på bursdagskrona si.

– Dere visste ingenting?

– Jeg hadde en liten anelse på forhånd, svarer Helene, og fortsetter:

– Vi har snakket mye med Nikolai om viktigheten av å holde avstand når noen er smittet og man bor tett hjemme. Det er blitt andre dager enn han er vant til, og har forberedt ham på at det kom til å bli sånn ei stund framover.

– Hva betydde bursdagsbesøket?

– Det var kjempeartig. Nikolai ble superglad. Men akkurat i det de kom ble han litt sjenert. Hva er det som skjer? spurte han. Og han syntes det var veldig rart at ungene ikke kunne bli med inn for å leke, forteller Helene Hepsø.

– Men han sto og hoppet i stua etter besøket. Han var så glad. Det var kjempeherlig å se, fortsetter mammaen til bursdagsbarnet.

Fer en gjeng dåkk e!! Natur & Idrettsbarnehagen, dåkk e fin!! Evig takknemlig! Det va dajt så gæli å ha bursdag i karantene/isolasjon læl, skriver hun på sin Facebook-side.

– Lyser opp tilværelsen

– Ekstra godt å få oppmuntring på bursdagen når man er i karantene og isolasjon?

– Ja, absolutt. Det lyser opp tilværelsen til en 6-åring betraktelig, svarer hun.

– For det er veldig kjedelig å være hjemme, har han gitt uttrykk for. Men dette viser at det ikke er så aller verst å ha bursdag i karantene.

Hun er rørt over omtanken familien har fått etter at det ble kjent at de er smittet av covid-19.

– Et foreldrepar i barnehagen hadde lagt en Elsa-kjole i postkassa til 2-åringen vår. Det synes jeg er kjempefint, for å vise at man bryr seg og støtter opp. Vi har også fått masse henvendelser fra familien, som har sagt vi bare må si ifra om vi trenger hjelp og bistand til å handle på butikken. Jeg håper flere som er i samme situasjon som oss har det nettverket, sier Helene Hepsø, som lover at det blir skikkelig bursdagskalas en annen gang – når hele familien er blitt friskmeldt.