Gå til sidens hovedinnhold

Her har det skjedd flere ulykker. Nå ber ordføreren om at vegen blir utbedret

Ordfører Hege Nordheim-Viken ber om at den ulykkesbelastede strekninga på fylkesveg 17 i Høylandet blir tatt tak i.

HØYLANDET: Mandag ettermiddag veltet en trailer i den skarpe svingen ved Råumfossen. Sjåføren ble sendt med ambulanse til Sykehuset Namsos, med uavklart skadegrad.

Ifølge politet var sjåføren på tur sørover i traileren, da den kjørte ut på motsatt side av vegen og veltet.

Trailervelt på ulykkesbelastet strekning: Fører til sykehus

Dødsulykke i 2015

Det er ikke første gang det skjer ulykker i den skarpe svingen på fylkesvegen.

I august 2015 omkom en polsk mann i 20-årene etter at en semitrailer kjørte av vegen like sør for Råumfossen på fylkesveg 17

Etter dødsulykka i 2015, ga ordfører Hege Nordheim-Viken uttrykk for at hun var bekymret. Hun ba Vegvesenet om å iverksette en rekke strakstiltak på hovedvegen gjennom kommunen, som skilting og utvidelse av 60-sonen som sluttet 300-400 meter før ulykkesstedet.

– Vegen må utbedres

– Når man som i dette tilfellet kommer kjørende nordfra, finnes det ikke skilting som viser at det er en vanskelig sving. Jeg vil derfor kontakte Vegvesenet for å få ei vurdering av både skilting og fart på Fv 17 i området nord for Høylandet sentrum. Det er tiltak som bør kunne iverksettes forholdsvis raskt, sa hun i et intervju med NA etter ulykka.

Ble skiltet

– Det ble skiltet før den krappe svingen etter ulykka, og 60-sonen er utvidet noe nordover forbi oppkjøring til kirka, men ikke så langt som til ulykkesstedet, forteller ordfører Hege Nordheim-Viken fem år etter.

– Men det ble ikke gjort noe mer med vegen som så dann, legger hun til.

Hun forteller at kommunen er i gang med trafikksikkerhetsplanen. Planen var å starte arbeidet i vår, men det satte koronaviruset en stopper for.

– I trafikksikkerhetsplanen setter vi fokus på vegstrekninga, og saken er på blokka i nærmeste framtid. For denne vegstrekninga er ikke god, fastslår ordføreren og viser til at tungtransporten på hovedvegen gjennom kommunen har økt de siste fem årene, uten at det har kommet trafikksikkerhetstiltak, som gang- og sykkelveg.

– Dette vil vi ta opp igjen, sier hun, og fortsetter:

– Det er trasig når det skjer ulykker. Det viser at det er behov for å gjøre noe ganske snart.

Hun forteller at det har skjedd flere nesten-ulykker i ulykkessvingen, spesielt på vinters tid.

– Når vi vet at trafikken heller øker enn daler ned, er det et behov for å gjøre noe. Jeg har selv hørt folk si at de har sluttet å sykle på den vegen, fordi de opplever at den ikke er god, som følge av økning i trafikken, sier ordføreren.

Kommentarer til denne saken