Gå til sidens hovedinnhold

Hersketeknikk på det verste: Så bra at dere står han av, Nærøysund Frp! Håper dere står støtt i dette.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Siden dere tydeligvis ikke har gjort dere ferdig med saken og ønsker å dra debatten videre, så får dere stå i det. Slik dere dessverre ønsker.

Jeg har forstått at dere er misfornøyde med at Espen Lauritzen og jeg som medlemmer av formannskapet (Sp) gikk ut i media og gav vår støtte til politikerkollega Thor Lanesskog (KrF) sin ytring om nedstengning av kommunen, og ikke minst vår støtte til en som fikk sin ytring stengt ned og sensurert av NA.

Jeg har forstått at Frp er uenige. Jeg har forstått at dere synes Sp og KrF var illojale. Jeg har forstått at dere så det som et svik mot arbeidet smittesporerene driver med. Alt dette, og mer, forstod jeg og alle da varaordfører Terje Settenøy kasta ut ei skyllebøtte i et Teams-møte vi deltok i for litt over ei uke siden. Alle som lyttet, forstod.

Vi trodde dere gjennom varaordføreren hadde gulpet opp alt av skuffelse og frustrasjon i dette møtet. Fikk ikke Terje Settenøy sagt det han ønsket å si?

Les også

Vi står hain av!

Jeg ser ikke en annen løsning enn å gå i forsvar, siden vi tydeligvis er tvunget til å fortsette debatten og drittslenginga i det offentlige rom. Dette er skittent spill, og nå har jeg stått på sidelinja altfor lenge.

Jeg hadde tatt påskeferie med god samvittighet, men ut av det mørkeblå ble det plutselig tid for ekstraomganger i denne saken.

For det første vil jeg si det er undermåls at Frp tilegner Senterpartiet meninger vi ikke har. Vi nevnte aldri et ord om at kommuneoverlegen eller smittesporerene har gjort en dårlig jobb. Tvert imot. Vi dro fram en debatt om nedstengning og ytringsfrihet. Vi påsto aldri at vi visste hva som var riktig, men tok utgangspunkt i hva andre kommuner i landet har stått i. Kommuner som nå skulle ønske at de hadde satt inn strengere tiltak mye tidligere.

Vi ønsket å få oversikt i en uoversiktlig situasjon.

For det andre vil jeg si det er oppsiktsvekkende at varaordføreren i et møte i etterkant av innleggene våre sammenligner oss med nasjonalsosialister som bidro til Holocaust. Det å kalle innleggene til Sp og KrF for skremselspropaganda på lik linje med det nazistene drev med på 30-tallet, er for meg et grovt overtramp. Det var mange som hørte hva som ble sagt av varaordføreren. Antagelig så de flaut ned i tastaturet.

Vi håper at Frp leste innlegget til Senterpartiet i sin helhet. Vi skrev ganske tydelig at vi ikke ønsket å skape unødig frykt.

Sist, men ikke minst, vil jeg ha meg frabedt hersketeknikkene Frp og varaordføreren benytter. Jeg har vært en kollega i snart ett og et halvt år, men jeg føler ikke at jeg blir sett på som en likemann. Jeg føler meg mindreverdig i påsyn av andre medlemmer og tilhørere i formannskapsmøter. Varaordføreren har ved flere anledninger brukt meg, Espen Lauritzen og Senterpartiet som et dårlig eksempel i saker der han selv og Frp mener de sitter med fasit.

Jeg må få det sagt: Jeg forsøker ikke å fremstå som et offer. Jeg har laget et skille mellom privatpersonen Anette og politikeren Anette. Jeg mister ikke nattesøvn på grunn av Frp eller andre som måtte være uenige med Senterpartiet og meg selv. Jeg er bare lei av å holde kjeft.

Jeg er lei av at enkelte politikere i Nærøysund kommune tror det er innafor å benytte seg av hersketeknikker. For varaordføreren er dessverre ikke alene. Det skjer i formannskapsmøter, kommunestyremøter, i media og i pauser. Vi må kunne klare å ha en saklig debatt. Vi må tåle hverandre, lytte til hverandre og respektere hverandres meninger.

Uansett om vi liker meningene eller ikke.

Kommentarer til denne saken