Gå til sidens hovedinnhold

Hva er det regjeringen har imot dem?

Å holde de organiserte sosiale aktivitetene for unge voksne stengt, er dårlig smittevern.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Når de organiserte aktivitetsarenaene med god kontroll holdes stengt, oppsøker ungdom uorganiserte sosiale arenaer uten tilsvarende kontroll isteden.

I tillegg er dette dårlig for både den fysiske og psykiske folkehelsa. Fortsatt begrunnes forbudet mot normal trening breddefotball for voksne med bekymringen for pølsekø og for stort publikum (på trening), mens fotballforbundet har framlagt solid internasjonal og nasjonal dokumentasjon på at en utendørsaktivitet som foregår med 22 spillere+dommertrio på 7000 kvadratmeter, medfører mikroskopisk trussel for smitte.

Regjeringen skal altså forby en aktivitet de vet ikke medfører smittefare i minst enda en måned. Unge, friske voksne får møte på trening ute, men ikke spille fotball. 17 måneder siden ordinære kamper. Hva er det regjeringen har imot dem?

Regjeringens grunnlagsdokument som beskriver åpningen av samfunnet presterer til overmål å sidestille en utendørsidrett på stort areal, med innendørsidretter. Dette til tross for at nesten 300 tusen spillere under 20 år har spilt 150 tusen kamper med ett -1 – kjent smittetilfelle under pandemien i fjor. Undersøkelser fra andre land viser det samme.

Kommentarer til denne saken