«Du, blir du med på ferietur om vi kjøper denne Bobla der», sa jeg til kona da vi passerte ei VW Boble fra tidlig 70-tallet. Hun nikket og smilte tilbake, vel vitende om at det aldri kom til å skje. Men en vet aldri.

Statistikken lyger ikke. Før var det en overvekt av unge gutter som var involvert i trafikkulykker. Nå er det menn, godt voksne, som er mest utsatt for å dø i trafikken. Det er ikke tilfeldig. For et par uker siden hørte jeg UP-sjef Anders Sjøtrø på lokalradioen i NRK. Han opplyste at 80 prosent av de som fikk bøter i trafikken var slike som meg. Menn rundt 60 pluss-minus noen gode år. De som har kjappe biler, føler at de eier vegen, har en selvsikkerhet så sterk at den lyser opp små tettsteder når de suser forbi, har råd til å betale bøtene og synes det er noe forbaska tull med disse prikkene.

Så om du våkner, står deri vegkanten og haiker. Så sett ut tommelen til en ungdom eller ei dame bak rattet. Da er sjansen størst for at du kommer helskinnet fram.

UP har startet aksjon «grønne veier» for å forhindre trafikkulykker. Tidligere var det nok med tre uker i sommertrafikken – det er utvidet til tre måneder. Det er dessverre nødvendig. Nå har vi passert 50 personer som har mistet sitt dyrebare liv i trafikken. Årsakene er sammensatt, men en kommer ikke ifra at trafikkbildet er preget av høy fart etter at koronaen slapp taket. Derfor vil UP ha fokus på fart og rus. På E6 og fylkesvegene – hver eneste dag i tre måneder. Så rett de gjør.

Noen bilførere slipper unna hvis de betaler noen tusenlapper til dem som selger varslingstjenester. Jeg sa opp abonnementet på en slik tjeneste. Dagen etter sto UP-betjenten Bertil Ovesen og vinket meg inn. I en 40-sone ved Hylla i Namsos. Tusenlappene forsvant et sted – og jeg fikk en lærepenge. Som er at det beste er å stole på seg selv og ta et oppgjør på kammerset om det sklir ut.

Jeg har ikke sett en statistikk over hvilke biler mannfolka kjører – de som står for 80 prosent av alle fartsbøter. Det er neppe ei VW Boble. Er det en overvekt av elbiler? De som er nede på 1,2 sekund fra 0 til 100 meter, de fleste ligger vel på fem til seks sekunder. Det blir smått med tid til å studere utsikten i en slik fart. Nå er det ingen grunn til å mistenke at el-bilsjåførene er de største synderne, men de har litt av en oppgave med å temme hundrevis av hestekrefter, opp til 700 har jeg hørt.

Kunne de ikke ha spart naturen noe og klart seg med halvparten av hestekreftene?

Slik får bilprodusentene lov til å holde på, med slike fristelser, mens Namsosmartnan ikke får heise fargerike bannere høyt på Namsos-brua.

Debattredaktør Lars Mørkved

Fart og rus tar liv i trafikken, men det finnes en tredje faktor. Sjåføren blir distrahert. Nå skal det være gøy å kjøre bil – derfor er dashbordet som en levende dataskjerm. En moderne utgave av fjernkontrollen. Vi menn elsker å trykke, her og der. Du kjenner deg sikkert igjen.

Slik får bilprodusentene lov til å holde på, med slike fristelser, mens Namsosmartnan ikke får heise fargerike bannere høyt på den nye Namsos-brua. Vegvesenet mener at trafikkfarlige situasjoner oppstår hvis en tar oppmerksomheten bort fra vegen og trafikken. Plakater er derfor bannlyst, men også ballonger, figurer, flagg, bannere, installasjoner, symboler og lys i alle slags farger.

Når de ikke finnes langs vegen, er det godt de finnes i bilene. Ikke i Bobla, da.

Hva så med kvinnene? Er det ikke snart på tide at de tar ansvar? Forskning viser, og det er ikke «fake news», at kvinner nesten aldri krever sin rett. For når de nærmer seg bilen er de programmert til å sette seg i passasjersetet. Hvis hun setter seg i førersetet, synker mannen sammen. Han vet ikke helt om det er spøk eller ikke. Noen synes det er pinlig å sitte på, og håper inderlig at ingen av arbeidskollegene ser det. Kvinner bak rattet, da må det være rettstrekning og liten trafikk om det skal komme på tale. Akkurat slikt tenkte hans far, bestefar og oldefar. Skal hans sønn også få tenke slik?

Det er ikke rart at mange kvinner føler seg usikre bak rattet. De har seg selv å takke for det. De må snart forstå at dere er sterkt ønsket bak rattet. Av mange grunner. Blant annet er dere mer stabile, hensynsfulle og viser mer respekt i trafikken enn verdensmesterne. Vi mannfolka, som helt fra vi oppdaget at vi var gutter, har tatt større risikoer uten at vi helt har sett for oss hva utfallet kan bli.

Så gode kvinne; la barna spille på nettbretta. La mannen få fritt spillerom med å skifte spillelister på Spotify og rulle på mobilen – fra passasjersetet.

God og trygg sommerferie ønskes!