Vi har et ordtak som sier ”Hedres den som hedres bør”. Nå må vi først hedre ”Jarlen” Andreassen og den faste tegneren til NA, Knut Høihjelle, som unnfanget den gode ide og lage en statue der byens store stolthet DDE blir foreviget. Ingen, utenom Åge Aleksandersen, har betydd så mye for å markedsføre Namsos, som DDE. Åge har etter flere runder rundt i byen fått sin statue plassert på Festplassen. Der bør han bli stående.

Planene om å skaffe DDE den heder de fortjener er under planlegging. Høihjelle vil bruke sin kunstneriske kvalitet til å utforme et produkt som vil pryde byen Namsos, og som vil støpes i hard betong. Denne nyheten blir godt mottatt av byens beboere og næringsdrivende.

At Namsos er landets rocke-by er det ingen tvil om. Journalist i NA, Runar Moen tar i fredagens helgeavis fram et poeng som virker negativt for framtiden. Han etterlyser rockere som skal ta opp arven etter byens kjente og kjære musikere som har gitt byen det gode rykte.

Les også

Hva skjedde med rocken, Namsos?

Nå er det DDE som skal hedres. Spørsmålet blir som alltid når det dukker opp gode ideer, hvordan skal prosjektet finansieres, og hvor skal statuen plasseres? Angående finansiering, så har noen av byens næringsdrivende allerede antydes økonomisk støtte. Men det avhenger av en god økonomisk plan/budsjett. Jeg viser til en tradisjon som ble startet av en god og kjent borger av Namsos, Karl Greiff. Jeg tenker da på den gode vilje som skapte Selskapet til Namsos bys forskjønnelse, der 400 støttespillere hvert år bidrar til at Namsos er en fantastisk fin by. Takken går til den trofaste gjengen som gjør jobben, uten å unne seg noen form for godtgjørelse.

Så var det plasseringen. Det har kommet fram flere ønsker om plassering, og bystyre har sikkert også sine ønsker.

Jeg foreslår at NA tar opp saken om hvor skulpturen skal stå, og ber leserne komme med en tilbakemelding om ”Folkenmeningen”.

Av og til er det viktig å lytte til byens borgere. Det kan komme mye godt ut av en slik oponionsundersøkelse. Det viktigste er at folk får uttale seg og si sin mening.