En redaktør fra Trondheim med et forvrengt følelsesliv har forsøkt å uttale seg om Trønderrock og Namsos som har fostret et antall musikere med suksess. Han bruker saftige uttrykk om musikere, enkeltpersoner, musikken, Rock City og namsosingers dårlige tilbud til fritidsaktiviteter.

Les Nidaros-redaktør Stig Jakobsens innlegg hos Trønderdebatt

Når jeg leser dette blir også jeg namsosing. Namsos, byen vår, som har fostret mange av oss namdalinger med skolegang og mye musikk. Det var alltid mye musikk i Namsos.

Men kjære dere, dere vet at suksess alltid er tungt å fordøye for andre. Suksess kommer ikke av seg selv. Stort pågangsmot, trua på seg sjøl og masse jobbing ligger bak. Ikke alle skjønner det. I tillegg skal jo all suksess komme fra en større by. Mange mener at der er det folk har større innsikt, er mer modne, bedre utdannet og har bedre smak. Kjøss mæ langsomt en plass. Det er flere som har følt den.

Dere alle som er nevnt skal være stolte, superstolte, når en redaktør må bruke barnehagemetoder til å uttrykke sin vrede. Det er et tegn på misunnelse og mangel på menneskekunnskap.

Dere som har hatt, og for all del ennå har, stor plass i folkesjela, har opptrådt på de største scener i inn- og utland, blir spilt i radio og tv, gleda oss i flere 10-år og overkjørt storbyen med folkelighet og feststemning, levert god musikk som treffer folk sin smak og ikke nødvendigvis bedriver finkultur, hva nå det måtte være. Dere må ikke føle dere tråkka på. Redaktørens foravtrykk vil i alle sammenhenger være som et musepiss i havet i den kategorien.

Rock City blir dratt med i dragsuget. Kjære folk, det var og er en god idé. Mange hadde enormt tru på og jobbet knallhardt for at sentret skulle lykkes, og faktisk, vi vet ennå ikke svaret. Penger er verktøy for å skape noe, men det ingen regel i at alt skal lykkes. Av og til blir det bomskudd, men ære til innsatsen og trua. Ildsjeler skal bejubles, ikke spyttes på og misunnes. Bare se dere rundt. Hva er ikke blitt skapt av ildsjeler her i Namdalen og landet for øvrig. De trenger vi, og Namsos har fostret mange. Det er bare det at Namdalen trenger flere med «Rock City-tanker». Denne ganger var det musikk skapt av ildsjeler. HURRA!

Drit i hele redaktøren og overse hans ytringer. Gå med hevet hode og ikke gå i den fella han vil ha dere.

Gled dere over hans fall og inviter han til nachspiel på Bjørgan.