Gå til sidens hovedinnhold

I løpet av uka er hver sjette grongning testet: Foreløpig ikke funnet mer smitte

Så langt er 16 personer bekreftet smittet i Grong, og nær 300 satt i karantene. Ingen flere tilfeller er registrert mandag.

GRONG: Det bekrefter kommunen på sine nettsider mandag kveld.

I januar har det til nå blitt registrert til sammen 16 smittede i Grong. De siste personene som har testet positivt på covid-19 er knyttet til smittesituasjonen på Rønningen barnehage. Det er ingen indikasjoner på smitte utover smitteutbruddet på Rønningen barnehage.

– Det har vært, og gjennomføres, mange tester i Grong. Når alle planlagte tester denne uka er gjennomført, er nær 400 personer testet, noe som tilsvarer 16 prosent av befolkninga i Grong, heter det på nettsidene.

Les også

Tre nye koronasmittede i Grong – klasse ved videregående skole satt i karantene

Det er per mandag ettermiddag nær 300 personer i karantene.

Kriseledelsen mener situasjonen er under kontroll, men oppfordrer alle om fremdeles å være flinke til å holde avstand, vaske/sprite hender og ha minst mulig sosial kontakt i tida framover.

Ordfører Borgny Grande skryter av grongningene i den vanskelige situasjonen.

– Mange er nå bekymret for smittesituasjonen i kommunen. Vi registrerer at mange er flinke til å bruke munnbind og tar hensyn til andre når man er ute på eksempelvis butikker, sier Grande, og legger til at spesielt ansatte innen helse, renhold, skole og barnehager gjør en formidabel jobb hver dag.

Kommunen opplyser for øvrig om litt lenger ventetid på legekontoret, da det for tida er stort arbeidspress på kontoret.

Både sykeheimen og frivilligsentralen er for øvrig stengt for besøk, mens andre tilbud går som vanlig innenfor nasjonale retningslinjer for smittevern.

Kommentarer til denne saken