I regn og sludd står Lill Karin og Trine fortvilet og venter på bussen

MISFORNØY: Trine Måøy, Lill Karin Aarvik, Rosa Mauset, Trond Torgersen og Tor Neerland jobber alle på Ytre Namdal vekst. De er ikke fornøyd med hvordan bussholdeplassen på Rørvik er per i dag.

MISFORNØY: Trine Måøy, Lill Karin Aarvik, Rosa Mauset, Trond Torgersen og Tor Neerland jobber alle på Ytre Namdal vekst. De er ikke fornøyd med hvordan bussholdeplassen på Rørvik er per i dag. Foto:

I mange år har bussforholdene i Rørvik vært dårlige. Teknisk sjef beklager at det har tatt tid, og lover snarlig bedring.

DEL

RØRVIK: Trafikken går jevnt og trutt forbi bussholdeplassen i Rørvik sentrum.

At det er her bussen skal stoppe er rett og slett vanskelig å se. Det eneste som vitner om at dette er en holdeplass er rammen av det som har vært et skur. Skeivt, uten vegger og benker.

– Vi går ofte på andre siden av vegen å setter oss på benkene til Grong Sparebank, men det er ikke noe tak her og ofte regner og blåser det, forteller Lill Karin Aarvik og Trine Måøy, som er ansatte på Ytre Namdal vekst og er fortvilet over situasjonen.

Mange av dem som benytter seg av bussforbindelsen mellom Rørvik og Kolvereid er ansatte nettopp her.

Dårlig utformet

Over den trafikkerte vegen er det ikke merket for fotgjengere, og om vinteren gjør brøytekantene busskuret utilgjengelig slik at blant andre Aarvik og Måøy må stå ute i vegen når de venter på bussen.

Tor Neerland, nestleder på Ytre Namdal vekst, forteller at det finnes kun to bussholdeplasser på Rørvik, og at de er svært dårlig utformet for de som benytter seg av dem.

– Når det ser ut som det gjør så er det ingen som tror det er en bussholdeplass. Tidligere lå endestasjonen til bussene på Ytre Namdal vekst, og ennå kommer det flere innom for opplysninger om når og hvor bussen går. Her på bussholdeplassen er det ikke engang et skilt som tilsier at dette er stoppested, sier Neerland.

RØRVIK: Det er ingen tvil om at busskuret på Rørvik er i dårlig forfatning.

RØRVIK: Det er ingen tvil om at busskuret på Rørvik er i dårlig forfatning. Foto:

Klar over situasjonen

Teknisk sjef i Nærøysund kommune, Håvard Hernes, sier de er klar over situasjonen å beklager at det har tatt så lang tid å få på plass ei ny løsning. Det er nå mottatt oppsigelse på leieavtale på eksisterende bussholdeplass som har stått på privateid tomt. Nytt busskur er allerede kjøpt og klar for montering.

I dialog med Atb har kommunen kommet frem til en mulig løsning med å etablere ny bussholdeplass på kommunal tomt.

– Vi skal ha en runde med en lokal Atb representant i løpet av kort tid for å se på løsningen. Vi ser for oss at det skal være mulig å få på plass en løsning i løpet 2-3 uker, sier Hernes.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken