NAMDALEN: Klokka 04.05 fikk politiet inn melding om elgpåkjørsel i Nærøysund. Elgen havnet i grøfta og ble hardt skadd, viltnemda ble kontaktet. Påkjørselen skjedde ved Bergsvika like sør for Foldabrua.

– Det ble raskt meldt fra til nødetatene og viltnemda, og det oppsto heldigvis ingen personskade, melder operasjonsleder Håvard Høyem ved Trøndelag politidistrikt.

Om vi løfter blikket litt opp fra Namdalen, ble en familie på Opphaug i Ørland vekket av røykvarsler like etter klokka 04.00. Alle fire i huset kom seg ut. Brannmannskapene var raskt på stedet, og etter ei snau halvtime fikk de kontroll på brannen. Huset fikk skader i andre etasje.

En smak av sommer

Yr. no melder om pent høstvær i dag, med temperaturer oppe i 18 grader enkelte steder. Værsjuke kornbønder kan fryde seg over at det også meldes lett bris fra sørøst i hele dag – så det ligger an til noen timer i skurtreskeren framover.

Som en aldri så liten spoiler alert kan vi også nevne at det ser ut til å bli samme vær også i morgen.

Vegmeldinger

Fv. 6926, og kalt Fjellbygdvegen, blir stengt ved Korsen i Namdalseid fra klokka 09.00 i dag grunnet vegarbeid. Arbeidet er foreløpig beregnet å vare fram til lørdag ettermiddag.

Også på Fv. 766 mellom Tøttdalen og Fløaaunet er det vegarbeid. Her blir det manuell dirigering og ledebil mandag og tirsdag.

På Fv. 6928 er det fortsatt vegarbeid ved Innervika på veg utover mot Utvorda. Her er det lysregulering.

Fv. 6306 er også tidvis stengt ved Levika i forbindelse med opprydding etter steinraset.

Fv. 773 Steinfjellet - Gjersvika i Røyrvik/Namsskogan er stengt grunnet vegarbeid fram til tirsdag ettermiddag.

Vegarbeid er det også på Fv. 7132 mellom Madsøya og Frøvika på Leka, mens Arnøybrua i Nærøysund er stengt store deler mandag og tirsdag – siden den skal gjennom en inspeksjon. Trafikken slippes gjennom klokka 11.00 og 13.00, melder Statens vegvesen. Utrykningskjøretøy kan passere.

Hos NA i dag

Etter at kuttforslagene ved de videregående skolene ble kjent fredag, har debatten rast. Det finner du alt om på våre nettsider.

Ellers; i fare for å bli tatt for å komme med gammelt nytt, kan vi melde at de arkeologiske utgravingene på Lauvsnes, hvor den nye kunstgressbanen skal bygges, er godt i gang. Og allerede har man funnet spor etter folket som bodde der for tusener av år siden:

Les også

Her var det fest for 2.300 år siden: – Det er ikke ofte vi ser sporene så tydelig som her

De møttes på språkstudier, giftet seg, tok lærerutdanning, stiftet familie, jobbet på samme skole og bygget hytte som fellesprosjekt. Nå har Rolf og Wenche Mokkelbost sannelig laget bok sammen også!

Deriblant et gårdssalg i Overhalla, der selgerne Johan Saugestad og kona Trine Aspnes fikk over prisantydning.