NÆRØYSUND: 02.10 i natt fikk politiet melding om at det skal ha oppstått bråk på en russecamp i nærheten av Rørvik.

– Der har det vært noe bruduljer og slåssing mellom russ og ikke-russ som oppsøkte russen, forteller operasjonsleder i Trøndelag politidistrikt, Håvard Høyem.

Da politiet kom til stedet roet det seg mellom de ulike partene. Tre menn under 20 år som ikke var russ ble bortvist fra russecampen.

– Det var mye beruselse, men det løste seg på stedet, avslutter Høyem.

Brann i bygård

Natt til tirsdag begynte det å brenne i to bygårder i Kirkegata i Levanger. Totalt 20 personer ble evakuert og like etter klokka 3.30 bekreftet politiet at alle beboere var gjort rede for.

Klikk her for å lese mer om saken.

Regnværsdag

Fram med regnjakka! Flere steder skal det i dag regne fra morgen til kveld, mens noen kommuner vil få oppholdsvær utover dagen. Her er meteorologens tekstvarsel for Trøndelag:

Sør og sørvest bris. Skyet, regn, seinere oppholdsvær. I ettermiddag økning til sørvest liten kuling på kysten. Regn, seinere regnbyger, i kveld snøbyger over 300–500 m i sør.

Hos NA i dag

– Jeg har hatt det flott – og aldri gruet meg til å gå på jobb, slår Hans Haugum fra Overhalla fast. 30. juni har 68-åringen sin siste arbeidsdag etter å ha vært tannlege i 44 år.

– Tidligere har de pleid å spyle her, men det har vi sett lite av i år, sier Ola Vasli og viser oss stikkrenna mellom fortauet og fylkesvegen. Den tørre sanda virvles lett opp av trafikken, som igjen finner vegen over til tomta hans like ved.

Under renoveringa av Kolvereid kirke har det dukket opp en rekke uforutsette ting, som forårsaker at prosjektet blir over én million kroner dyrere enn planlagt.

Andre nyheter

I natt angrep Russland den ukrainske hovedstaden Kyiv. Angrepet besto av droner, cruise missiler og trolig også ballistiske raketter, opplyser ukrainske myndigheter.

Angrepet blir ifølge Reuters beskrevet som intenst og uvanlig omfattende.

– Det var uvanlig i sitt omfang, med et meget høyt antall missiler på en kort periode, sier Serhiy Popko som er leder i militæradministrasjonen i Kyiv på meldingstjenesten Telegram.

Han sier at det ser ut til at de aller fleste fiendtlige objektene ble oppdaget og ødelagt i lufta.

Nattas angrep var det åttende angrepet på hovedstaden så langt i mai.

Det skriver NRK på sine sider.

Amnesty registrerte i fjor 883 henrettelser i 20 land, en økning på 53 prosent fra året før. Kina er ikke med i statistikken og henrettet trolig flere tusen.

Utviklinga i Iran og Saudi-Arabia er dramatisk og gir særlig grunn til uro, konstaterer Amnesty International i sin årlig rapport om bruk av dødsstraff i verden.

Iran henrettet minst 576 dødsdømte i fjor, en økning på hele 83 prosent fra året før. Rundt halvparten av de henrettede var dømt til døden for drap, og nesten like mange for narkotikarelaterte forbrytelser.

Saudi-Arabia henrettet 196 dødsdømte ved halshogging i fjor, og dette var mer enn tre ganger så mange som året før. Det var også det høyeste antallet henrettelser i landet på over 30 år.

Det skriver NTB.