Gå til sidens hovedinnhold

Imponerte i VM-finalen, storprosjekt i rute og uvanlig fangst i Flatanger – her er tirsdagen oppsummert

Schjerve på 7. plass i VM

Tirsdag var det klart for VM-finalen i big air, hvor namsosingen Sebastian Schjerve skulle i aksjon på 21-årsdagen sin.

Bursdagsbarnet imponerte i finalen, og endte til slutt på en sterk 7. plass.

NA fulgte sendinga direkte heime fra stua til Schjerves familie i Namsos, som jublet for innsatsen. Video kan du se på våre nettsider.

Fikk diger rugg på kroken

Da Raymond Johansen, sønnen Christian Johansen og Petter Haukø var på fisketur i Flatanger i helga, fikk de en usedvanlig stor fisk på kroken.

Langa de dro opp veide hele 33,4 kilo og var 174 cm lang. Den uvanlig store fisken fikk en noe uvanlig skjebne etter å ha blitt dratt opp av sjøen.

Dattera til Petter skal ha tentamen i heimkunnskap denne uka, og da ønsket hun å lage fiskegrateng av langa. Så fisken ble med til Trondheim.

Raymond Johansen, sportsfisker

Storprosjekt i rute

I flere år har man vært uten svømmebasseng i Grong, men nå er arbeidet med det nye bassenget i full gang.

Prosjektet har en prislapp på 43,7 millioner kroner, og det ligger an til at overleveringa kan skje som planlagt 11. februar 2022.

Så langt går alt på skinner, og kanskje kan vi klare å overlevere litt tidligere. Men dette er kompliserte bygg der det stilles veldig store krav til måten arbeidet gjøres på, og det kan oppstå utfordringer som gjør at ting tar lengre tid en vi har sett for oss.

Helge Vedvik, anleggsleder

Ansatt må være grensevakt – bedriftsleder reagerer

Fra 11. april og ei uke fram i tid må Brødrene Brøndbo AS avse én ansatt, ettersom vedkommende må være grensevakt for Heimevernet i Sandvika i Verdal.

Det får daglig leder Odd Erling Brøndbo til å reagere. Han synes det er uheldig at man ikke kan bruke permitterte eller arbeidsledige til en sånn type jobb.

Jeg må si jeg ble litt overrasket da beskjeden kom. Vi har brukt mye tid på å skaffe oppdrag for å klare å ha folk i jobb. Heimevernet skulle plukket ut folk til sine oppdrag på en annen måte i denne annerledestiden.

Odd Erling Brøndbo, daglig leder Brødrene Brøndbo AS

Ingen batterifabrikk til Namdalen

Equinor, Hydro og Panasonic har nå plukket ut sine 20 «finalister» blant de over 100 tomteforslagene. Ingen kommuner fra Namdalen er blant disse finalistene.

Overhalla, Grong og Namsos var alle med i kampen, og selv om de ikke nådde helt fram, er Grong-ordføreren fornøyd med prosessen.

Vi tar med oss det vi har lært i denne prosessen videre, og ønsker hele tida å utvikle oss og skape nye arbeidsplasser. Vi ønsker også å legge til rette for utvikling av næringslivet, og det ble en fin runde for oss der vi viser at vi vil.

Borgny Kjølstad Grande, ordfører i Grong kommune

Kommentarer til denne saken