Gå til sidens hovedinnhold

Inga Saur, du har ingen løsninger!

Jeg savner en definisjon på hva Leder i NJFF Inga Saur mener med lukkede anlegg.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Skal de lukkes i sjøen eller skal alt på land? Utvikling i næringen skjer, og utprøvning av diverse teknologi skjer hver dag, hele året. Det at alt skal inn i lukkede anlegg innen 9 år er på grensen til umulig, per dagsdato er ikke lukket teknologi sikkert nok til å huse Norges tredje største eksport næring.


Vi trenger bare å se tilbake til Atlantic Sapphire masse død i Florida, skal vi virkelig sette hele næringen i fare kun fordi Saur ikke har peiling på hvilken teknologi som skal brukes eller hvordan den skal brukes?

https://finansavisen.no/nyheter/sjomat/2021/07/12/7704082/atlantic-sapphire-mistet-17-prosent-av-produksjonen

Derimot er det behov for en gradvis overgang til ny teknologi, trenger ikke være helt lukket kan være Semi lukket som f.eks. Aquatraz, eller undervannsprosjekter som skal hindre lakselusa.

https://www.mnh.no/aquatraz/

Saur stiller urealistiske krav. Det er ikke gjennomførbart på så kort tid. Vi har ikke kunnskapen til å risikere framtiden til næringen på de ulike lukkede systemet, næringen trenger tid. Næringen har problemer, men det forskes og jobbes knallhardt hver dag for at problemene skal løses.

Les også

Villaksen inn på rødlista - få lukket oppdrettsanlegg

Til slutt har jeg et spørsmål Saur, de enorme kostnadene som kreves for å gjennomføre denne operasjonen, hvor skal de komme fra? Skal vi ribbe næringen eller skal staten finansiere? Det oser av mangel på kunnskap og at du ikke har satt deg inn i hverken næringen eller teknologien som eventuelt skal brukes.

Du er har heller ikke en konkret løsning, det og si at næringen skal inn i lukket teknologi er altfor upresist. Du er litt som Norges Greta Thunberg; er sikker på at noe må gjøres, men hvordan de skal gjøre det har du ikke en plan for.

Kommentarer til denne saken