Gå til sidens hovedinnhold

Ingen nye positive tester i Lierne så langt: – Kan tyde på at vi har gjort noe riktig

Onsdag stengte Lierne kommune treningssenteret, og ba folk droppe sykeheimsbesøkene etter en person testet positivt på koronaviruset.

LIERNE: – Det jeg vet så langt er at det ikke har kommet noen flere positive svar, og det er et godt tegn, sier Lierne-ordfører Bente Estil, som på onsdag satte i verk en rekke tiltak etter det ble kjent at en person i Lierne hadde testet positivt på korona.

Lørdag forteller hun til NA at hun ikke har oversikt over hvor mange som ble satt i karantene, men at tester er blitt tatt av alle nærkontaktene til den smittede.

– Det at det ikke er noen nye positive tester, viser at det å handle raskt var riktig. Forhåpentligvis klarte vi å slå det ned smitten med en gang, sier hun.

Opprettholder tiltakene

Tiltakene som ble satt i verk var at alle besøk på Lierne Helsetun måtte avlyses, samt at Finnlistuggu treningssenter ble stengt.

Personer som hadde ankommet Lierne de siste 14 dagene ble bedt om å holde ekstra avstand, og kommunen oppfordret også alle innbyggerne til å unngå festlige sammenkomster.

– Nå opprettholder vi de lokale tiltakene til mandag. Da skal det tas ei ny vurdering, sier ordføreren, som innrømmer at dette var en tankevekker.

– Når det kommer et smittetilfelle tenker du at det kan bli alvor, men samtidig vet vi at vi har fått så gode rutiner som gjør at om vi gjør ting riktig – kan vi holde det nede.

Les også

Stenger treningssenter og ber folk avlyse sykeheimsbesøk

Skryter av befolkninga

Estil legger til at nyttårsfeiringa gikk fint for seg dagen etter det ble kjent at Lierne hadde fått et smittetilfelle.

– Vi har ikke de store folkeansamlingene her oppe på nyttårsaften til vanlig heller, men jeg tror mange gjorde om på planene sine med utgangspunkt i det vi anbefalte, sier ordføreren, som opplever at folket i Lierne har vært dyktige gjennom hele koronapandemien.

– De er nøye med å begrense sosial kontakt, og jeg har ikke opplevd noe ekstra bekymring på grunn av det siste smittetilfellet, sier hun, før hun påpeker at hun ikke kan vite det helt sikkert.

– Jeg treffer jo ikke folk jeg heller, men det er i alle fall ikke noe vi har registrert.

Videre håper ordføreren at det fortsetter å komme negative tester – og det har hun også tro på at det gjør.

– Nå har vi kontroll, og vi håper at når det ikke har blitt noe mer til nå – så blir det ikke det heller.

Kommentarer til denne saken