Gå til sidens hovedinnhold

Innbruddsraid, storbutikk åpner og nye råd for vinterferien – her er tirsdagen oppsummert i NA

Travle dager før storbutikken åpner

Det er ikke mange dagene før Biltema åpner dørene til sin nye butikk på Spillum. Den er på hele 6.000 kvadratmeter og skal ha 19.000 varer i hyllene.

Dermed er det travle dager for dem som forbereder åpninga. For varehussjef Steve André Andersen og salgs- og regionsjef Ole Anders Haugerøy blir det flere 12-timersdager på jobb.

Vi starter klokka åtte på morgenen og holder på til ti-ellevetida på kvelden. Så det blir lange dager, men samtidig er det artig og motiverende å være med på å skape noe fint for byen.

Ole Anders Haugerøy

Dette er rådene for vinterferien

Vinterferien står for døra, og det åpnes nå for at folk kan få reise på ferie. Namsos kommune har i dag kommet med råd for dem som har tenkt å dra på tur.

Studenter kan reise heim og du kan dra både på hytta og på hotell. Det frarådes samtidig å reise til områder hvor det er pågående smittetilfeller av muterte virusvarianter.

De muterte virusene er mer smittsom, og det er all grunn til å fortsatt holde guarden høyt og følge alle råd, spesielt hvis du skal bevege deg mellom kommuner.

Arnhild Holstad, ordfører i Namsos kommune

Vil ha ny bru

Siden tidlig på 1990-tallet har det vært snakk om å bygge bru over Sanddøla ved Langnes camping i Grong. Nå ønsker eierne av campingplassen å få fart i planene igjen.

Årsaken er at de mener at mange av gjestene deres ønsker å gå til sentrum, men at det blir for langt å gå med dagens alternativ. Per Arne Lynum ved Langnes camping mener at fraværet av bru har kostet det lokale næringslivet store summer gjennom årene.

Vi omsetter for rundt to millioner kroner i året, og da kan vi tenke oss hvor mye omsetning butikkene og serveringsstedene i Grong har gått glipp av de åra siden de første bruplanene ble laget. Det er snakk om flere titalls millioner.

Per Arne Lynum

Innbruddsraid i Nærøysund

I løpet av helga ble det registrert en rekke innbrudd i Nærøysund. Alle byggene det ble stjålet fra tilhører frivillige organisasjoner.

Politiet skal nå etterforske sakene, og de mistenker at det er en sammenheng mellom innbruddene.

Det er ikke snakk om store verdier, men det er ubehagelig å vite at noen har tatt seg inn hos oss i løpet av helgen.

Veronica Johansen, daglig leder Laukvika gård

For dyrt å investere

Det blir stadig flere elbiler på vegene, men det er fortsatt for få ladestasjoner langs vegene.

En ny undersøkelse viser at det er få som er interessert i å ta investeringa med å bygge nye ladestasjoner. Årsaken er at det blir for dyrt.

Det skjønner jeg godt. Vi har hatt noen runder for å se på om vi skal gjøre ei slik investering, men konklusjonen er at det blir for dyrt. Vi kommer aldri til å tjene det inn igjen

Odd Arve Olsen, avdelingsleder Høylandet Auto AS

Kommentarer til denne saken