(Nidaros)

Ivar Koteng stiller ikke til gjenvalg som styreleder i RBK, melder klubben på sine hjemmesider.

Koteng ga før jul beskjed om at han ikke tar gjenvalg. Koteng ble valgt som styreleder i 2012 og satt altså i ti år. Han fikk med seg fire seriegull i sin periode. I midten av siste gullsesong i 2018, tok han og styret den største avgjørelsen da de sparket gulltrener Kåre Ingebrigtsen.

Likevel ble han valgt til å fortsette som styreleder etter årsmøte i 2020, der Ståle Gjersvold stilte som motkandidat. Den siste tiden opplevde han og RBK-ledelsen stor misnøye og rett før jul ble det rettet sterk kritikk mot RBK-styret både i form av et åpent brev og bannere utenfor RBK-brakka.

- Jeg er glad i Rosenborg. Det er veldig interessant, motiverende og artig å lede klubben, og i perioder er det også veldig krevende og utfordrende. Nå er jeg veldig glad for at Kjetil Rekdal og Geir Frigård er på plass, og jeg registrerer med glede at det er stor begeistring for det nye trenerteamet. Jeg håper at alle rosenborgere vil trekke i samme retning fremover, slik at klubben igjen preges av godfoten. Hvis mitt valg om ikke å stille som kandidat kan bidra til å samle klubben, er jeg godt fornøyd, sier han til rbk.no.

Koteng har ikke besvart Nidaros sine henvendelser.

Årsmøtet i klubben skal etter planen avholdes 17. februar.