ÅRE: – Jeg gleder meg til å leve som en toppidrettsutøver i ett år, for å kjenne på hvordan det er, sier Jacob Løvold etter nettopp å ha fullført to etapper på rad for Namdal løpeklubb sine første- og andrelag.

For 19-åringen fra Vemundvik har helt siden han var 13 år løpt sammen med kompiser etter at hans tidligere barnehagelærer fikk han og kompisene til å trene på løping sammen. Rett før pandemien slo til, ble han med i Namdal løpeklubb. Fredag løp han både etapper for første- og andrelaget til klubben.

– Det var litt tungt i dag, men det var godt å endelig få delta på loppet igjen etter en lang ventetid, sier han.

Sykdom

For Løvold, som trener en del med Steinkjer, har nettopp kommet tilbake etter lang tid sykeperiode. For dagen han skulle delta på Namsosløpet i mai, våknet han med en veldig stiv nakke. Det etter å ha vært med Steinkjer på treningsleir i Portugal. 19-åringen ble sendt på legevakta i frykt for at det skulle være hjernehinnebetennelse.

– De trodde det kunne være hjernehinnebetennelse eller kyssesyken, men det var det heldigvis ikke. Det var en virusinfeksjon. Jeg har siden da trent veldig lite og St. Olavsloppet er litt opptrening for meg. Snart satser jeg på å være tilbake i formen jeg var før.

Klar for folkehøgskole

Etter sykdomsperioden ser Løvold framover. Til høsten begynner han på Rønningen folkehøgskole i Oslo, der han skal gå toppidrettslinja. Det er noe han gleder seg veldig til.

– Der får jeg fortsette med satsinga og kun fokusere på løpinga. Jeg har satset mer og mer etter at jeg begynte på idrettsfag på videregående. Nå gleder jeg meg til å leve som en toppidrettsutøver i ett år. Så får vi se hvordan det går. Målet er å utvikle seg videre å se hvor langt man kan gå.

Hvor mye koster dette året på folkehøgskolen?

– Det er ikke billig nei. Jeg må ut med 180.000 kroner for ett år, men det er det verdt, avslutter han.

Fortsatt tredjeplass på Namdal

Når fredagen er omme på St. Olavsloppet, ligger Namdal løpeklubb 1 herrer fortsatt på tredjeplass, ni minutter og to sekunder bak lederlaget Svorkmo. Bratsberg IL Lag 1 ligger på andreplass fem minutter bak lederne.

Namdal løpeklubb 2 ligger på 9. plass før loppets siste dag, 43 minutter bak lederlaget. Namdal løpeklubb 3 ligger på en 21. plass.

Tyllåm Feill og Bråkmakeri ligger på en 84.plass.

Damene med suveren ledelse


På damesida leder fortsatt Namdal løpeklubb damer 1 suverent med en time og 17 minutter foran lag nummer to – St. Olavs løpedamer. Namdal løpeklubb damer 2 ligger på 4. plass 1 time og 38 minutter bak lagvenninnene på førstelaget.