Jeg foreslår at KrF på sitt neste gruppemøte finner fram denne lignelsen og spør seg selv om det er noe de kan lære av den

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Inneværende år må være et av de mest begivenhetsrike på lenge. Det er derfor mer et spørsmål om å velge blant alt som er å kommentere om enn å prøve å pønske ut noe.

Jeg lar foreløpig Trump ligge og går løs på hjemlige forhold, nemlig statsbudsjettet. Sammenfattet i få ord er min dom dette: «De som har mye fra før, skal få mer. De som har lite fra før, skal få mindre». En «forenkling» av egenandelsordningen gjør at folk flest nå må betale mye mer før «taket» nås. Underreguleringer og bortfall av ordninger til f.eks. briller til barn blir kostbare for folk flest. Dette skjer glatt mens de rikeste får lettelser i formueskatten.

For å gå med på dette, får KrF gjennom høyere barnetrygd. Dersom dette fortsetter noen år til frykter jeg for at barnetrygden blir høyere enn minstepensjonen. Et par slike forlik til, og vi er der.

Det forundrer meg at Venstre og KrF er med på dette. Særlig er det litt uforståelig når jeg tenker på det som jeg trodde var Bibelens budskap. Et eller annet sted i det nye testamente er fortellingen om enkens skjerv. Dette er en lignelse der en rik mann gir en god del penger til tempelet, samtidig som en fattig enke gir noen få mynter. I følge Jesus ga enken aller mest fordi den rike bare ga litt av sin overflod, mens enken ga alt hun hadde.

Jeg foreslår at KrF på sitt neste gruppemøte på Stortinget finner fram denne lignelsen og spør seg selv om det er noe de kan lære av den. Det kan være flere ting å ta opp fra nevnte bok. Jeg går ut fra at partiet kjenner Bibelen mye bedre enn jeg gjør og skal ikke komme med forslag i så henseende.

Hva Venstre skal lese for å komme på andre tanker, er jeg ikke helt sikker på. Kanskje de kan sette av litt tid til å se på gallupen?


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken