Takk til Amund Lein for hans innlegg i dagens NA. Hvorfor bruke 40 millioner på barnehage der det er 277 ledige plasser, mens det er et stort behov for oss eldre. Det vi har hørt i mange år er at nå kommer eldrebølgen! Hvor er dere politikere?

Jeg har all min tid stemt på arbeiderpartiet men nå begynner jeg å tvile. Skal jeg stole på at den dagen jeg trenger stell og omsorg, får jeg en plass her i nærheten eller blir jeg en kasteball?

Bakgrunnen for mitt innlegg er at min svigermor på 91 år ble syk, havner på sykehuset, sendt til St. Olavs, tilbake til Namsos. Hun må ha plass på sykehjem, og ifølge brukerkontoret finnes det ikke plasser i nærheten. Hun sendes til Jøa. Ikke et stygt ord om Jøa bare skryt omstill og omsorg men ingen familie eller kjente i nærheten.

Lein legger til at det er laget en studie for mange nye løsninger men det vil ta tid, ja altfor lang tid. Ap lover og lover, «dette skal følges opp på politisk nivå», hva nå det betyr. Ting tar tid, disse sakene er uverdige ifølge Lyngstad. Mange er enige her, ikke bare vi som er i denne situasjonen, men også dem som ikke får den omsorgen de har fortjent etter å ha bygget opp dette landet.

Jeg er fast seer av dagsnytt 18: Torsdag tok de opp situasjonen på norske sykehjem. Det var skremmende! Altfor mange var utsatt for fysisk og psykisk vold på grunn av dårlig bemanning. Staten skylder på kommunen og vice versa. Det er altså vi eldre som er kasteball og er dårlig prioritert.

Hva om svigermor får tilbakefall, kommer vi oss til Jøa i tide?

Jeg håper å få dø med støvlene på!