– Jeg synes så synd på Ole Jørgen!

ULIK TILNÆRMING: Thomas Hjalmar Westgård (til venstre) kan se fram til verdenscupstart i Finland om knappe to uker. For Ole Jørgen Bruvoll er det større usikkerhet om når han kan få sjansen til å vise seg fram mot de beste.  Her er de to namdalske løperne etter innkomst sist de gikk skirenn; i Holmenkollen i mars. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

ULIK TILNÆRMING: Thomas Hjalmar Westgård (til venstre) kan se fram til verdenscupstart i Finland om knappe to uker. For Ole Jørgen Bruvoll er det større usikkerhet om når han kan få sjansen til å vise seg fram mot de beste. Her er de to namdalske løperne etter innkomst sist de gikk skirenn; i Holmenkollen i mars. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto:

Thomas Hjalmar Westgård er forberedt på at verdenscupsesongen ikke blir som han hadde planlagt. – Det er uansett ikke synd på meg. Jeg synes derimot veldig synd på Ole Jørgen, sier lekværingen.

DEL

TRONDHEIM: Sist begge de to namdalske frontfigurene på herresida i langrensssporet gikk skirenn, spurtet de side om side på femmila i Holmenkollen.

Det ble avslutningsrennet av sesongen, da koronapandemien stengte ned all idrett bare noen få dager senere.

Men om de gikk like fort i Holmenkollen, går de til sesongen med veldig ulik tilnærming til konkurransene.

For der Westgård, som irsk landslagsløper, selv kan velge hvilke verdenscuprenn han vil gå, må Ole Jørgen prestere på toppnivå helg etter helg i nasjonale renn for å få en sjanse til å konkurrere på øverste nivå.

Han visste dog at han hadde sjansen til å kvalifisere seg til verdenscuprennet på LIllehammer første helga i desember, gjennom å sette den nasjonale gruppa på plass under norgescupåpninga på Gålå neste helg.

Torsdag ble imidlertid verdenscupen på Lillehammer utsatt, trolig til i februar. Fredag kom beskjeden om at norgescupåpninga på Gålå, som skulle gått førstkommende helg, er avlyst.

– Dette er ikke artig. Jeg unner ikke Ole Jørgen å ha det slik. Han går ufattelig fort på ski, men får knapt sjansen til å vise hva han er god for på verdenscupnivå. Derfor er det ikke synd på meg, selv om det er uvisst hvilke verdenscuprenn som vil gå i vinter. Jeg vet i alle fall at jeg får gå renn om det blir renn, sier Westgård.

Kan ikke deppe

Selv er ikke Bruvoll med på at det er synd på han. Han velger i stedet å se positivt på at verdenscupen på Lillehammer er utsatt, selv om det var et mål å få gå det rennet.

– Det er få plasser å kjempe om, og jeg hadde vært nødt til å gå veldig fort i de to konkurransene på Gålå for å i det hele tatt hatt en mulighet. Hvis rennet på Lillehammer blir i februar, får jeg flere sjanser til å vise meg fram i norgescup. De siste årene har jeg lave plassiffer i norgescupen. Jevnheten har vært min styrke, og jeg tror derfor at sjansen til å lede norgescupen er større etter flere renn, enn bare etter de to første konkurransene, sier han.

Regelen er nemlig slik at lederen av norgescupen får en av de 12 plassene som Norge har i verdenscup på hjemmebane.

– Og så er jo situasjonen slik nå, at på grunn av korona så kan plutselig løpere bli satt ut av spill, og så må Norge sende «B-gruppa». Så da må man bare være klar og forberedt på å gripe sjansen, sier Bruvoll.

Beitostølen til helga

Uansett hva som skjer videre, er både Westgård og Bruvoll klar for sesongstart på Beitostølen kommende helg.

– Det blir spennende å gå skirenn igjen. Det er alltid en spesiell følelse før første renn, sier Westgård, som også er påmeldt til den svenske sesongstarten i Bruksvallarna samtidig med Beitostølen.

– Jeg vurderte å gå de to konkurransene, for å få transportert skiene til den svenske smøretraileren i god tid før verdenscupåpninga i Finland. Det ville imidlertid blitt så mye styr med koronakarantene, at jeg valgte å droppe det.

For som kjent er Thomas Hjalmar Westgård en del av den svenske troppen når de reiser rundt på verdenscuprenn. Dette som følge av samarbeid mellom Irland og Sverige.

– Slik situasjonen er i vinter, der det blir mindre støtteapparat på renn, så er det veldig bra for meg at jeg har hjelp fra den svenske smøretraileren, sier han.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken