For å gi deg litt kontekst så var det storslått fest forrige helg, med glitter og glam, romvesen og bananer. Også kalt Melodi Grand Prix. I et egentlig ganske kjedelig oppsett av sanger og artister, var det de to gule karer, eller romvesen om du vil, i dress som skilte seg ut.

Med teksten «And before that wolf eats my grandma, Give that wolf a banana» sikret duoen seg førsteplassen, og den store æren av å representere Norge under Eurovision Song Contest. Til stor glede for noen, og frustrasjon for andre (les; meg).

De som gleder seg over seieren, er nok store tilhengere av det populære programmet «Maskorama» på NRK. Nå har de tatt konseptet videre til MGP. Det til stor frustrasjon for de som ikke er like stor tilhenger av programmet, som aller helst bare vil vite hvem som befinner seg bak.

Heldigvis vet jeg svaret denne gangen. Her kommer min ganske sikre teori:

Sangen «Kjærlighet er mer enn forelskelse» går i utgangspunktet under sjangeren guilty pleasure, og en burde kanskje ikke innrømme i lokalavisa at det er en sang man har hørt. Likevel, her er jeg og innrømmer at jeg har det. Såpass mange ganger at jeg kjenner igjen stemmen til det ene gule vesenet i Subwoolfer – Gaute Ormåsen. I tillegg har det vært relativt stille fra artisten på sosiale medier etter at MGP-sirkuset ble satt i gang.

Også har du den kjekke hunken fra A1 som for noen år tilbake fant en banan som var dobbel. Ben Adams fant bananen så kul at han måtte legge ut en story om den på Instagram – å lage en låt tre år etter.

Funksjonen som kalles «Høydepunkter» på Instagram gjør det mulig å lagre gamle stories tilgjengelig for alle. Der har Adams også lagret en video hvor han leker med et astronaut-filter. Og hvor kommer de to gule vesenene i Subwoolfer fra? Verdensrommet.

«Baserer du teorien din på en story fra tre år tilbake» tenker du? Ja. Se for deg at du sitter i et nedstengt land og kjeder deg, men så er du så heldig at du er kreativ, kan skrive sanger og synge. Du scroller på sosiale medier, og får tilfeldigvis opp storien med den doble bananen. Kjedsomheten har blitt så stor, at du får utløp for kreative evner ved å skrive en låt om bananen. Og ta-da, du har låta «Give That Wolf a Banana».

Min teori er derfor:

Ben Adams kjedet seg så voldsomt under pandemien at han skrev en låt om en ulv, bestemor og en banan. Også fikk han med seg Gaute Ormåsen, som igjen takket ja fordi populariteten etter guilty pleasure-låta «Kjærlighet er mer enn forelskelse» har begynt å dale. Sammen kom de på Subwoolfer.

Slik har de kapret det norske folk, men er det nok til å kapre folket i Europa?