Gå til sidens hovedinnhold

– Jeg vil gjerne orientere dere om en sak jeg uskyldig har kommet inn i

Hei alle sammen! Jeg vil gjerne orientere dere om en sak jeg uskyldig har kommet inn i. Grunnen til at jeg selv vil fortelle om dette er at jeg har fått høre om at «det snakkes om dette på bygda nå». 

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er ikke sikkert at alle dere som er mine venner her på Facebook forstår hva jeg snakker om. Men her er «saken»:

I slutten av januar 2021 merket jeg at det var uvanlig store beløp på min brukskonto. Jeg gikk inn på kontoutskriften og så at Norges Jeger- og Fiskeforbund (NJFF) hadde overført over kr 63.000 til meg i 2020, mesteparten i desember. Teksten i overføringene tilsa ikke hva dette handlet om, og hvor pengene egentlig skulle.

Størrelsene i summene medførte at jeg valgte å kontakte advokat for å iverksette en varslingsprosess, slik at jeg sikret meg at dette ble gjort på riktig måte. Jeg som ordfører skal etter min mening opptre med forsiktighet når slike ting oppdages. Denne telefonsamtalen fant sted 26.01.2021, noe som selvsagt kan bekreftes av min advokat. Jeg kontaktet også politiet, ved min politikontakt, om oppdagelsen min. Dette kan selvsagt også bekreftes.

Noen dager senere, den 01.02.2021, blir jeg kontaktet av NJFF, ved fylkesleder Endre Alstad. Han forteller at de er på utkikk etter eier av en konto de feilaktig har overført penger til. Jeg bekrefter dette, og sier det er bra han ringer for jeg har nylig oppdaget dette. Han sier at disse pengene egentlig skulle til Namsskogan Jeger- og Fiskeforening og at dette nok har pågått over tid.

Jeg uttrykte at jeg var ukjent med historiske overføringer, men gav klart uttrykk for at dette var penger som ikke var mine, og de ville jeg tilbakeføre så snart som jeg fikk oversikt fra dem. Vi blir enige om at han skal sende en oversikt pr. mail, slik at jeg kan overføre pengene.

Han orienterer samtidig at de sliter med både system og kapasitet, og at de p.t. ikke klarer å få innsyn i regnskapssystemet sitt lengre tilbake i tid. Han sender en mail samme dag med en foreløpig oversikt på kr. 89.671,- for de siste år, og oppfordrer meg til å undersøke selv tilbake til 2010. Etter noen korrespondanser frem og tilbake, og undersøkelser tilbake til 2010, finner jeg ytterligere kr. 60.483,- og at det til sammen dreier seg om kr. 150.154,-.

NJFF har ingen forklaring på bakgrunnen for feiloverføringene. Sannsynligvis skyldes det at min konto har vært i NJFF sine systemer fra den tiden jeg hadde et lokalt verv i NJFF. Uansett er jeg nå glad for at pengene har kommet til riktig mottaker, slik at det gode frivillige arbeidet ute i lokalsamfunnene, som jeg støtter opp om, kan fortsette.

Jeg kan forstå at noen tenker at jeg burde ha oppdaget dette tidligere. Det skyldes rett og slett at jeg privat har gjort flere investeringer i både eiendom og aksjer, i tillegg til at jeg gjennom mitt politiske engasjement sitter i flere styrer. Det medfører at det er mange små og større innskudd, og uttak, på min konto. Det fanget derfor ikke min oppmerksomhet før i slutten av januar i år, da innskuddet var et relativt stort beløp. Da tok jeg også affære. Men jeg kan ikke klandres for at noen overfører penger til min konto.

Avsender av penger har selvsagt ansvaret for at mottaker er rette vedkommende. Jeg har ikke gjort noe som helst galt i saken. Jeg har aldri bedt om disse pengene, jeg har ikke behov for disse pengene og jeg har tilbakeført pengene i sin helhet.Så vet dere som kjenner meg at jeg er et ekstremt verdiorientert menneske og et stort følelses- og samvittighetsmenneske.

Det er ekstremt ubehagelig for meg og min familie at det i hele tatt blir stilt spørsmål rundt min redelighet. Samtidig står jeg fjellstøtt på at jeg ikke har gjort noe galt i saken. Det irriterer meg at jeg ikke oppdaget det tidligere, men jeg kan dokumentere at jeg selv tok tak i saken da jeg oppdaget det. Sånn; da vet dere hva dette dreier seg om, dersom dere hører snakk om det «på bygda». Og er det noe du likevel lurer på så må du kontakte meg. Jeg vet at jeg som stolt ordfører for alle i Namsskogan er avhengig av tillit. Tillit bygges gjennom åpenhet.

Derfor svarer jeg gjerne på spørsmål, fordi jeg absolutt ikke har noe å skjule.

Dette skrev Stian Brekkvassmo på sin Facebook-side torsdag 19. februar. NA har innhentet tillatelse fra Brekkvassmo til å publisere innlegget.

Kommentarer til denne saken