Jeg viser til det store mediaoppslaget i Adresseavisen, samt i Namdalsavisa, og vil be om unnskyldning for at jeg har malt bilder etter andre kunstnere. Selv om det er få bilder det er snakk om, er jeg oppriktig lei meg for det jeg har gjort. Å plagiere andre er helt uakseptabelt, selv om pengene har gått til veldedighet.

Noen av disse bildene ble gitt i utlodning til barn som lever under forferdelige forhold i Moria. Tre utlodninger ble til sammen 162.800 kroner til barna i Moria, og jeg er glad for å kunne bidra. Pengene gikk til skolemateriell via Wave of Hope, som arrangerer undervisning og aktiviteter for barna, Kitrinos og Leger uten grenser som bisto flyktningene etter brannen, samt til julegaver, skolemateriell og klær før jul og nå i januar når det var så kaldt.

Jeg har malt over 2.000 bilder de siste 20 årene, av dem er det maks ti bilder som er malt etter andre kunstnere. Det ber jeg om unnskyldning for, og jeg er oppriktig lei meg. De som har kjøpt bildene må gjerne returnere dem. «Before the party», «Lady with red hat» og «Morskjærlighet» er det solgt et trykk av hvert. «After the party» solgt tre trykk. «Søstre på stranda» og «Saxophone passion» er det ikke solgt noen av. De er ikke solgt som originaler, og det er ikke trykket opplag av bildene. At pengene har gått til veldedighet er selvfølgelig ingen unnskyldning for det jeg har gjort, og jeg beklager virkelig. Å plagiere andre er uakseptabelt, og jeg ber oppriktig om unnskyldning.

Fortjeneste på bildene som er solgt går til barn som lever i ekstrem fattigdom via Children of the Future. Jeg startet den veldedige stiftelsen i 2004 for å hjelpe foreldreløse barn, barn på flukt og barn som lever i ekstrem fattigdom. Fortjenesten fra disse bildene går til skolemateriell, klær og medisiner til barn i landsbyen Pha Luang i Laos.

I landsbyene bor de i bambushytter med jordgulv, og eier ingenting. Laos er blant verdens fattigste land. De ble teppebombet av USA under 2. verdenskrig, og fortsatt ligger millioner av udetonerte bomber i bakken. Tusener blir fortsatt drept og skadet av bombene. Jeg besøkte Laos for tre år siden.

Vi ønsker å bidra til at barn får skole og utdanning i sitt hjemland, så de slipper å dra på flukt på grunn av nød og fattigdom. Thong Xiong, som var min guide da jeg var i Laos, mistet jobben pga corona-situasjonen, og hadde ikke lenger penger til å forsørge familien og sine fire barn. Thong Xiong har arrangert innkjøp og utdeling av skolemateriell etc, og vi har støttet familien hans i denne vanskelige tida.