Gå til sidens hovedinnhold

Jobbdrøm på vent, sjokkbeskjed etter fødsel og samfunnshusdebatt – her er onsdagen oppsummert i NA

Fikk sjokkbeskjed

Den siste tida har vært tung for alenemora Adrianna Druzkowska (28), som fikk sjokkbeskjeden om at noe var galt da dattera Mia-Josefine ble født i slutten av mai i fjor.

Videre fulgte seks måneder på sykehuset, hvor den nyfødte måtte kjempe for livet. Nå er familien hjemme igjen på Leka, men hverdagene er krevende for den lille familien, som ikke føler at de får nok hjelp fra det offentlige.

Jeg roper om hjelp, men får bare nei tilbake. Og jeg føler ikke at jeg strekker til.

Adrianna Druzkowska

Jobbdrømmen på vent da helsa sviktet

Stadig flere unge blir uføre, og i dag er 2.114 unge under 30 år uføretrygdet i Trøndelag. En av dem er Leif-William Edvardsen (27) fra Kolvereid.

Han har slitt med psyken siden han var liten, og fikk et tøft møte med arbeidslivet. Han prøvde seg i arbeidslivet igjen i fjor, men etter ei kort stund sa det igjen stopp. Nå jobber han mye med å få det bedre med seg selv, og mener det er viktig at også menn snakker om følelsene sine.

I den klassiske mannskulturen er det ikke normalt å snakke om følelser. Det er liksom ikke noe mannfolk snakker om. Følelser holder man for seg selv. Jeg har selv opplevd at problemene bare vokser fordi man aldri snakker om det.

Leif-William Edvardsen

Ønsker avklaring

Debatten om framtida til Namsos Samfunnshus har pågått lenge, og nå kaster Namsos Venstre seg inn i diskusjonen. De mener at det blir rimeligere å sett i stand det historiske bygget, men mener noe viktig mangler.

Partiet mener nemlig at det har blitt snakket for lite om hva bygget skal inneholde.

Nå har vi på nytt sjansen til tenke utafor boksen og se litt inn i krystallkula om hva vi har behov for i de neste 40–50 åra, samtidig som vi tar ansvar for det som markerte fullføringa av gjenreisningsbyen Namsos.

Olav Kristoffer Hegge Selnes, leder i Namsos Venstre

Avlyser årets messe – men har store planer

Usikkerheten knyttet til koronapandemien gjør at arrangørene av Kystbymessa på Rørvik har valgt å avlyse årets messe. De har imidlertid store planer for neste år.

Da får de tredoblet arealet de kan bruke, og kan ta imot enda flere utstillere.

Nå har vi 3.400 kvadratmeter å boltre oss på. Dette gjør det mulig for Kystbymessa å tildele større arealer til den enkelte utstiller samt tilby plass til flere.

Kim Gøran Arnø, hovedkomiteen for Kystbymessa

75 år med kunst

Siden 1946 har Namsos kunstforening formidlet kunstopplevelser til hele Namdalen, og de har gjennom årenes løp samlet 350 kunstverk.

Nå skal en rekke verk fra samlinga – som har en anslått verdi på mellom 5-6 millioner kroner – vises i ei ny utstilling i lokalene til Kunstmuseet NordTrøndelag i Namsos.

Med denne utstillinga har vi lyst til å vise fram noe av bredden i kunstforeningas samling og samtidig et tilbakeblikk på noe av det vi har drevet med de siste 75 årene.

Asbjørn Hagerup, Namsos kunstforening

Kommentarer til denne saken