(Nidaros) Han ble med utklassingssifre stemt frem til finalen av leserne, og overbeviste juryen i siste instans. Dette gjør at den tidligere trubaduren vinner 50.000 kroner, et mentorstipend på 30.000 kr, som involverer karriere-coaching av Ida Jenshus i ett år og spilling på neste års Pstereo-festival.

– Hei, snakker jeg med vinneren av Bandwagon 2022?

– Du gjør visst det. Det har ikke sunket inn helt ennå. Jeg ble veldig overrasket og veldig glad. Var tilfeldigvis i studio, da jeg fikk beskjeden. Så det ble feiret litt i går kveld.

– En slik utmerkelse har jo vært en vitamininnsprøytning for karrieren til tidligere vinnere.

– Jeg har selvsagt et håp og en drøm om at det medvirker positivt i den videre karriere.

– Hva er de umiddelbare planene?

– Det er noe småtteri. Jeg har fått en supportjobb for en artist som er hemmelig ennå. Denne konserten er i Trondheim. For øvrig, skal jeg spille i Oslo i september – solo. Og så vil jeg få med bandet på en runde så raskt som mulig. I tillegg skal vi i gang album nummer to, sier Brekke.

Her kan du høre vinnerlåta:

Det skumle retningsvalget

– Du var jo trubadur i ti år, før du tok det store spranget.

– Det har vært en drøm i mange år. Har vært kjempedeilig å gi slipp på det – og stole på eget materiale. Det er veldig tilfredsstillende å få bekreftelse på at det funker. Følelsen er fantastisk. Tror nesten ikke jeg kunne ikke vært happyere enn jeg har vært siden albumslippet i mars.

– Det har gått radig, får en si – allerede har du oppnådd å bli Bandwagon-vinner.

– Ja, og det har vært en morsom konkurranse å være med på. Det er særs hyggelig med tilbakemeldingene fra folk i bransjen. Jeg har fått en rekke av dem gjennom dette.

– Leserne og lytterne var temmelig overbeviste, da det ble stemt mellom deg og den andre semifinalisten Ingo. Det ble rene «barneskirennet», med over 90 prosent av stemmene.

– Det var overveldende flertall, noe som overrasket meg. Men det tilsier at det ikke bare er én gruppe det funker for – aldersmessig. Musikken treffer bredt, og det er særdeles hyggelig å oppdage.

Har hele tiden sagt at det vil skje

– Hvis du drømmende ser inn i glasskula – hvor tror du at Jonas Brekke er om fem år?

– Fortsetter det i dette tempoet, kan jeg snart tillate meg å drømme stort. Realistisk sett, håper jeg å ha gitt ut enda flere enn disse to albumene. Jeg håper å være godt etablert som artist. Drømmen er selvsagt å komme seg utenlands.

– Da har du kanskje kommet på et nivå der Bruce Springsteen ber om autografen din?

– Det materialiserer seg neppe, hehe. Realistisk sett, har jeg fått til litt nedover Europa. Og hadde jeg kommet meg over dammen, ville det vært fantastisk. Jeg er en realistisk drømmer. Det viktigste er at karrieren går rett vei. Jeg håper bare at vi om fem år har fått spilt masse konserter. Live-spilling er det jeg elsker mest med dette – å skape noe magisk sammen med publikum, er det som teller.

– En del av Bandwagon-premien er at du neste år får spille på Pstereo-festivalen.

– Det blir fantastisk. Jeg har vært på hver festival siden den startet – som publikum. Kompisene mine har alltid fleipet med: «Når får vi se deg her?». Jeg har alltid svart: «Det kommer til å skje». Det er vidunderlig endelig å få muligheten, sier Brekke.

Hovedsponsor av Bandwagon 2022 er Sparebank 1 Midt-Norge SMN.