TRØNDELAG: 52 personer har blitt evakuert etter et jordras ved et boligområde i Inderøy. Politiet anslår at raset er ca. 10 meter bredt.

Politiet fikk klokka 01:03 melding fra en beboer. Flere hus ble ansett som usikre, da verken politi eller brannvesen visste nok om rasstedet, og derfor ble det valgt å evakuere. Når det blir lyst, vil en geolog undersøke stedet, skriver Trønder-Avisa.

Inderøy kommune har opprettet et senter for de evakuerte boerne.

Seilbåt slet seg løs

Klokka 00:57 fikk politiet melding om en seilbåt som hadde slitt seg løs i Bindal.

– Det var ikke personer i båten, men hovedredningssentralen skal ha melding om alt sånt, slik at det ikke blir utløst redningsaksjon, sier operasjonsleder i politiet, Kamilla Engen.

Det ble ikke gjort noen tiltak fra politiet sin side, bortsett fra at de prøvde å komme i kontakt med eieren av seilbåten.

Været

Regnværet fortsetter, og i ytre strøk vel det være verst på morgenen og formiddagen, før det roer seg litt. I indre strøk vil det stort sett regne jevnt hele dagen, men noe av nedbøren kan komme ned som sludd.

Mens Rørvik og Namsos kan forvente seg 7 grader midt på dagen i dag, er det meldt 1 grad i Namsskogan og Røyrvik.

Meteorologens tekstvarsel for Trøndelag: Vestlig sterk kuling utsatte steder sør for Halten, nordvest liten kuling i nord. Fra i ettermiddag vestlig liten kuling utsatte steder, i kveld sørvest frisk bris. Regn, svært mye nedbør første del av dagen. I natt snø over ca. 500 m i Namdalen. Lite nedbør i indre strøk lengst sør.

Regnværet gir flere farevarsler

Meteorologisk institutt har sendt ut flere farevarsler i Namdalen.

Det er først og fremst sendt ut farevarsel om mye regn, og at det deler av Trøndelag kan komme mellom 40 til 70mm nedbør på 24 timer. Det er anbefalt å sjekke vegmeldinger, tilpasse farten og kjøre etter forholdene.

Det er fare for jord-, sørpe- og flomskred på grunn av mye regn og snøsmelting. Fare for utløsning av sørpeskred gjelder særlig i områder med mindre enn 50 cm snø. Sørpeskred kan løses ut i relativt slake hellinger der vann samles opp. På grunn av høye temperaturer og en del vind, fører det til stor snøsmelting.

Det er anbefalt å holde seg unna bratte skråninger, bekker og elveløp med stor vannføring. Hold stikkrenner, kummer og andre vannveger fri for snø/is, grus, søppel, kvist og løv. Tette vannveger med oppdemmet vann kan forårsake skred.

Det er ventet flomfare, og regnet kan føre til lokale oversvømmelser og erosjonsskader. Følg med på situasjonen, og eventuelt flytt verdisaker bort fra utsatte områder.

Trafikkmeldinger

På fv. 17 Bogan i Nærøysund er det isnedfall. Sluttida er satt til 10:40, men dette er usikkert, og kan endres.

Mer fra NA

Treecon AS har flyttet produksjonen fra Høylandet til Vemundvik, og der er produksjonen allerede i gang. De gamle lokalene på Høylandet har fått nye eiere.

Gruvediskusjonen skaper splittelse i Røyrvik.

– Jeg merker allerede tendensene hvor det har blitt slik at enten er du for eller imot. Og er du imot ny gruvedrift blir det sett på som at du er mot utvikling av Røyrvik, sier grunneieren i Joma.