Kanskje vi heller bør sette oss ned og finne ut hva som er viktig å beholde etter en samlet vurdering av hele sentrumsområdet

Hva skal bli framtida til Namsos samfunnshus?

Hva skal bli framtida til Namsos samfunnshus? Foto:

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Her om dagen så jeg en lengre artikkel i NA om Samfunnshuset i Namsos. Den var skrevet av ordføreren og varaordføreren i Namsos. Jeg er ikke glad i lange artikler, men fant ut at jeg skulle gjøre et unntak her. Jeg kom ikke langt før det stoppet helt opp.

Samfunnshusets framtid

Grunnen til det var en formulering som sa følgende:» Selve bygget har overlevd sin forventede levetid» Javel? Og hva så? I dette landet er så heldig at vi har en del bygninger av denne kategorien. Jeg nevner i fleng: Nidarosdomen, stavkirkene, husene på Folkemuseet og på Maihaugen. I Namsos kan jeg nevne Fogdgården og Bryggerekka. Vi har ikke så mange her i byen, dette av årsaker som branner og bombing. Spørsmålet er nå om vi noen gang skal få noen flere.

Det blir i hvert fall ikke flere dersom vi skal kvitte oss med hus etter hvert som de oppnår en viss alder. Det er bra at dette ikke var et moment da det ble bestemt at f.eks. Nidarosdomen skulle restaureres.

Samfunnshuset og Kirka fra 1960 ses på som et slags punktum i gjenoppbyggingen av byen. Det betyr at det er mange bygninger i sentrum som er10 -15 år eldre enn Samfunnshuset. Har de også overlevd sin forventede levetid, og hva blir i så fall konsekvensene av det?

Kanskje vi heller bør sette oss ned og finne ut hva som er viktig å beholde etter en samlet vurdering av hele sentrumsområdet, og ikke basere våre valg på resultatet av en serie enkeltvedtak der bestemmelsen gjøres når spørsmålet dukker opp? Det må være bedre å ta avgjørelser basert på en forutgående samlet vurdering av hele komplekset og ikke la løsningen være et resultat av en serie forutgående enkeltavgjørelser uten indre sammenheng.

Gjenoppbyggingen etter krigen var en meget viktig periode i byens historie. Mitt håp er at det om 100 år finnes noe konkret som kan være med å fortelle denne historien slik Fogdgården og Bryggerekka forteller noe av sin historie.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken