Idag har intet mindre enn 5 vektere sjekket om barn og unge fra 1-10 klasse ved Nøkkrosa skole har med seg busskortet.

Tenker da på følgende:

1. Hvorfor velger Atb med securityvakter å sjekke om barn, som til daglig ikke viser frem sitt busskort, nå å kjøre kontroll av dette slik at barn blir bekymret over om de kommer seg hjem, eller ikke?

2. Hvorfor varsles det ikke på forhånd, slik at man unngår unødig engstelse? Trenger man virkelig et overraskelsesmoment til barn og ungdom fra 1-10. klasse som kjører samme rute mandag til fredag hver eneste skoleuke? Hva ønsker man å oppnå? Utstede gebyr? Vi foreldre får jo ei melding om at neste gang, neste gang da blir det 900,- i gebyr.

3. Hva tenker skoleadministrasjonen om å nå bruke tid på å administrere bestilling av nye busskort fra vimsete foreldre som ikke har 100% kontroll på hvor poden har lagt kortet sitt sist? Og vi samme foreldrene har dessverre ikke hørt noe før nå fordi det ikke blir sjekket/registrert daglig når barnet entrer bussen.

@skoleadm; vi trenger nytt busskort til 7-åringen!

4. Jeg tenker på, og håper virkelig at dagens kontrollører var lokale? Eller hvis ikke; hva skjedde med smittevern, og unødvendige reiser ift Covid19?

Jeg har 3 helt konkrete forslag til AtB;

1. Pick your fights! Tror at dere vil ha mer igjen for kontroller i større byer, og i mer rutegående trafikk en skolebussen til vår lokale barne- og ungdomsskole.

2. Hvis dere er usikre på om bussjåførene utfører jobben sin, slik dere tydeligvis mener de skal, foreslår jeg at dere tar en prat med dem om daglig registrering av busskort. (Jeg syns forøvrig det er flott at ungene er på fornavn med bussjåføren, og at han overhodet ikke er overrasket over at de står å venter på det grønne lynet på bussholdeplassen på Lauga også i morgen. Han er også vel vitende om at ungene har gratis skoleskyss, og skal være med uansett kort, eller ikke kort)

3. Hvis det er slik at dagens kontrollører ikke var fra vårt nærdistrikt, så foreslår jeg at dere tar en kort diskusjon rundt bordet i morgen på hvordan man kan unngå unødvendige risikoer, både for egne ansattes helse, og for vårt distrikt gitt dagens gjeldende regelverk.

Ta også eventuelt en prat om forskjellen på hva som er lov, og hva som er lurt, samt diskuter noe kort og enkelt rundt dette med dømmekraft og omdømmebygging.

AtB- idag var det dere som kom til kort!