BANGSUND: – Det stemmer at jeg for tida trener med NIL, bekrefter 37-åringen.

– Planen er at jeg skal ta ei endelig beslutning om hvem jeg skal spille for framover i løpet av januar, sier han videre.

Nytt bosted

Bakgrunnen for den potensielle overgangen til erkerivalen skyldes at Strand på nyåret tok med seg flyttelasset til Bangsund, hvor kjæresten Linn Elise er bosatt.

Nå er de to blitt samboere – og Thomas har nylig startet i ny jobb ved Bangsund skole.

Samtidig er lysta til å spille fotball fortsatt høyst tilstedeværende for den mangeårige Rørvik-keeperen.

– Egentlig tok jeg ei beslutning om å trekke meg tilbake før koronaen slo inn. I stedet begynte jeg å løpe og trene på egen hånd. Så hev jeg meg med igjen sist vinter, men det tålte ikke kroppen så godt og jeg ble fort skadet. Fjoråret ble derfor et slags omstillingsår, der jeg har tatt ting veldig gradvis. Men jeg fikk med meg et par kamper i høstsesongen og har trent med Rørvik helt fram til restriksjonene kom i desember.

– Når jeg nå trener sammen med Namsos, er det i første omgang for å holde hjulene i gang. Jeg er i tenkeboksen og har ikke landet noen avgjørelse ennå, sier han.

Positivt inntrykk

Strand legger imidlertid ikke skjul på at NIL er en het kandidat slik situasjonen er nå.

– Det er helt klart mer aktuelt å spille for Namsos enn for eksempel Bangsund i 5. divisjon. Der handler om nivået og tidsbruken man legger ned i dette.

– Jeg har også fått et veldig positivt inntrykk av NIL som klubb og ikke minst trener Stein-Arve Årseth. Han virker som en veldig bra type og en kjempegod coach. Jeg liker at det legges opp til litt hardkjør og at det stilles forventninger både til oppmøte og innsats på trening, sier han.

Samtidig er det ikke helt utelukket å fortsette som Rørvik-spiller på tross av flytting til nytt bosted.

– Slik situasjonen er nå, vet jeg ikke hva jeg lander på. Men kroppen føles bra og jeg føler absolutt jeg fortsatt har noe å bidra med på fotballbanen kommende sesong.

– Er nok en del som blir kvalm av tanken

Rørvik-spilleren, som har hatt Namsos som naborival og sin argeste konkurrent på fotballbanen gjennom over 20 år – innrømmer at det ikke er med lett hjerte han nå vurderer å forlate moderklubben.

– Jeg kjenner veldig mye på det – helt klart. Og jeg tror nok familien heime kommer til å være usikker på hvem de skal holde med dersom jeg kommer til Rørvik stadion som NIL-spiller, sier han spøkefullt.

– Hva sier de i Rørvik-leiren?

– Det er nok litt delt. Noen har forståelse for det og skjønner at dette i første rekke har med tidsbruk og økonomi å gjøre, samtidig som at ting er lagt mer til rette i en klubb som Namsos.

– Men det er nok en del som nesten blir kvalm bare av tanken på meg i NIL-trøya. Spesielt gamlegutta som jeg spilte med på tidlig 2000-tall, humrer Strand.

– Det positive er at som keeper så slipper jeg i alle fall å ikle meg den blå drakta, legger han spøkefullt til.

Namsos serieåpner på heimebane mot Kvik 2. april, mens Rørvik møter Levanger 2 på eget kunstgress samme dag.