HØYLANDET: – Vi har et styre som jobber hardt og står på for samfunnshuset. Da er det litt lettere for oss å bidra med vårt, sier Karl Brøndbo, som sammen med kona Kjellrun hvert eneste år holder det fint rundt Høylandet samfunnshus.

Det er en jobb som de har tatt på seg uten egentlig å bli spurt om det.

– Samfunnshuset er nabohuset der vi bor, og jeg synes det er trivelig at det ser noenlunde ut når jeg kikker ut kjøkkenvinduet, sier han.

Den jobben han og kona gjør for at det skal se fint ut er det mange som legger merke til, og de mener ekteparet fortjener Ukas Blomst for det arbeidet de legger ned.

– Vi setter utrolig stor pris på at noen mener vi fortjener en blomst, men den blomsten bør egentlig også gå til styret som jobber utrettelig for at vi skal ha at samfunnshus i bygda, sier Kjellrun.

15 trillebårlass

Det meste av jobben er hver vår når strøsanden fra sist vinter skal bort.

– I år var det ikke så ille, men i fjor fjernet vi 15 trillebårlass. Det blir ganske mye, sier Kjellrun.

Sist søndag ryddet de mellom samfunnshuset og fylkesvegen.

– Det tok nok sikkert tre timer det også, sier hun.

Men som de sier: – Vi er pensjonister begge to, og noe må vi holde på med.

Passer blomstene

– Vi har en underforstått avtale om at Aina Sagvik fra Tyldum Blomster pynter med blomster på våren utenfor samfunnshuset, og så sørger jeg for at de har vann og stell gjennom hele sommeren. Faktisk helt til frosten kommer, sier Kjellrun.

Det blir også en runde med piassavakosten når det har vært arrangement på huset.

– Vi samler inn et bra lass med sigarettstumper og snusputer etter at det har vært et fest eller en annen tilstelning. Vi kan ikke spyle alt det ned i avløpet. Det hadde gått tett, sier Karl.

Han vedgår at akkurat den jobben setter han ikke så veldig stor pris på.

– Det er litt unødvendig at slik skal kastes utendørs.