Gå til sidens hovedinnhold

Knallsterkt fra Salmar – tjente en halv milliard i Midt-Norge

Artikkelen er over 1 år gammel
(NT24)

FRØYA: Salmar ASA leverte et operasjonelt driftsresultat (EBIT) på 646,8 millioner kroner i tredje kvartal 2020, opp fra 613,5 millioner kroner i samme periode i 2019. For den norske virksomheten endte operasjonelt driftsresultat (EBIT) på 668,7 millioner kroner i kvartalet, opp 13 prosent fra tilsvarende periode i 2019.

Det melder havbrukskonsernet i en børsmelding torsdag morgen.

Betaler utbytte

– Fantastisk innsats fra våre ansatte over tid gjør at Salmar igjen legger bak seg et kvartal med sterke resultater. Gode strategiske vurderinger og et tydelig operasjonelt fokus har ført til sterke biologiske og operasjonelle prestasjoner i hele verdikjeden. Dette har resultert i god kapasitetsutnyttelse, god kostnadsutvikling og solid prisoppnåelse med tilhørende marginer. Dette i en periode med økt usikkerhet både for ansatte og i markedet som følger av koronapandemien, sier konsernsjef Gustav Witzøe i en børsmelding.

Styret i konsernet innstiller på et utbytte på 13 kroner per aksje for 2019. For Witzøe-familien betyr det en utbetaling på godt og vel 770 millioner kroner.

Av kvartalsrapporten framgår det at samlede driftsinntekter utgjorde i overkant av 2,9 milliarder kroner i kvartalet, opp fra snaut 2,8 milliarder fra tredje kvartal i fjor. Slaktevolumet for kvartalet var på 37.100 tonn, mot 35.800 tonn i tilsvarende periode i fjor. Det operasjonelle driftsresultatet per kilo endte på 17,46 kroner per kilo, opp fra 17,12 kroner per kilo i tredje kvartal i fjor. Oppgangen skjer på tross av den gjennomsnittlige spotprisen på laks i perioden (NASDAQ Salmon Index) var 2,08 kroner lavere enn samme periode i fjor.

Best på hjemmebane

Segment Midt-Norge leverer igjen et sterkt resultat, og høster fruktene av god operasjonell drift og solide biologiske prestasjoner. Hovedvekten av volumet i kvartalet kom fra 2019-generasjonen, som har hatt svære gode biologiske prestasjoner og nå er ferdig utslaktet. Øvrig slaktevolum er fra høst 2019 generasjonen som vi vil fortsette slakting av i fjerde kvartal. Denne generasjonen presterer også godt. I fjerde kvartal forventes et vesentlig lavere slaktevolum og produksjonskostnader på samme nivå som årets tredje kvartal, ifølge konsernet.

Også prosessering- og salgsleddet trosser markedsusikkerheten som følger i kjølvannet av koronapandemien. Segmentet oppnådde et driftsresultat på NOK 156 millioner, sammenlignet med et resultat på 102 millioner kroner i tredje kvartal 2019. Kontraktsandelen i kvartalet var på 25 prosent, og man forventer samme nivå i fjerde kvartal.

Kommentarer til denne saken